Ελλάδα... η 28η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζεις

Ελλάδα... η 28η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζεις

Η Ελβετία διατήρησε τα «σκήπτρα» - Έξι ευρωπαϊκές χώρες στη 10άδα - Ολόκληρη λίστα από το US News & World Report

Εννιά χρόνια οικονομικής κρίσης, μείωση έως και 40% του μέσου εισοδήματος, ραγδαία αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών, εναλλαγές κυβερνήσεων και παρατεινόμενη πολιτική αστάθεια... Παρόλα αυτά, η Ελλάδα παραμένει μία από τις καλύτερες χώρες για να ζεις, καθώς καταλαμβάνει την 28η θέση παγκοσμίως και ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα 80 πιο ανεπτυγμένα κράτη, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το US News & World Report.

Μάλιστα, η Ελλάδα σε σχέση με το 2017, κέρδισε μία θέση, καθώς ανέβηκε στην 28η από την 29η, ξεπερνώντας τη Βραζιλία, προφανώς λόγω της μεγάλης κοινωνικής κρίσης και της αύξησης των δεικτών εγκληματικότητας στη μεγάλη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η πρώτη 10άδα στη λίστα για το 2018 απαρτίζεται από έξι ευρωπαϊκές χώρες, δύο από τη Βόρεια Αμερική, μία από την Ασία και η Αυστραλία.

Η Ελβετία διατήρησε τα «σκήπτρα» - Έξι ευρωπαϊκές χώρες στη 10άδα

Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελβετία. Η χώρα των τραπεζών, το παγκόσμιο κέντρο που ελέγχει το τραπεζικό σύστημα, διατηρήθηκε στο «θρόνο» της σε σχέση με το 2017, παρέχει ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον τους περίπου 8,4 εκατ. πολίτες της, οι οποίοι απολαμβάνουν ένα μέσο εισόδημα της τάξεως των 60.374 δολαρίων το χρόνο.

Στη 2η θέση παρέμεινε, σε σχέση με το 2017, ο Καναδάς. Η μεγάλη χώρα της Βόρειας Αμερικής, με τον πιο ελκυστικό πρωθυπουργό, τον Τζαστίν Τριντό, ακολουθεί τον κανόνα των οργανωμένων κρατών, στηρίζοντας μία πολιτική στο κοινωνικό κράτος και στην αξιοποίηση των πλούσιων πόρων που παράγει η αχανής -σε έκταση- γη της. Με πληθυσμό 36,3 εκατ. πολίτες, έχει μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα της τάξεως των 46.441 δολαρίων το χρόνο και κόστος ζωής αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με το μέσο μισθό.

Στην 3η θέση βρίσκουμε τη Γερμανία. Η ευρωπαϊκή κρίση φαίνεται πως ωφέλησε συνολικότερα την «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ, αν και χωρίς κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, «κέρδισε» μία θέση στη σχετική λίστα, ανεβαίνοντας από την 4η που βρισκόταν το 2017, στο... βάθρο της 3ης θέσης. Ούτε καν η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, αλλά και οικονομικών μεταναστών από άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει την ανάπτυξη και κατ' επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Γερμανία. Με 82,7 εκατ. ανθρώπους πληθυσμό, ο εργαζόμενος στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης απολαμβάνει ένα μέσο ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 48.449 δολαρίων, ενώ οι κοινωνικές παροχές βρίσκονται πάντα σε υψηλό επίπεδο.

Στην 4η θέση, από την 3η που βρισκόταν πέρυσι, συναντάμε τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι άδηλο αν η πτώση οφείλεται στην άνοδο της Γερμανίας, ή στο «σοκ» από το Brexit. Σε κάθε περίπτωση και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της, η μεγάλη χώρα του Νησιού παραμένει μία από τις καλύτερες για να ζει κάποιος, καθώς οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που προσφέρει, υπερκαλύπτουν τον -έκδηλο σε πολλές περιπτώσεις- φόβο από τα συνεχόμενα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτύπηματα στο έδαφός της. Με πληθυσμό 65,6 εκατ. ανθρώπους και μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στα 42.421 δολάρια, η Μεγάλη Βρετανία αποδεικνύει ότι είναι μία παγκόσμια δύναμη, που ναι μεν επηρεάζεται από τις -αρνητικές;- εξελίξεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πτοείται.

Στην 5η θέση παρέμεινε η μοναδική ασιατική χώρα στη 10άδα, η Ιαπωνία. Η χώρα της Άπω Ανατολής, αν και υπέστη καίριο πλήγμα μετά το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, δείχνει να έχει ανακάμψει και με στήριγμα τη νοοτροπία της απόπλυτης πειθαρχίας που διακατέχει το λαό της, εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που κρίνονται ως οι καλύτερες για να ζει κάποιος. Η ανερχόμενη τεχνολογική δύναμη του πλανήτη, έχει πληθυσμό 127 εκατ. και μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα 41.200 δολάρια.

Στην 6η θέση είναι η Σουηδία, όπως και το 2017. Η εκπρόσωπος της Σκανδιναβίας προσφέρει στους πολίτες της ένα κοινωνικό κράτος με άρτιες υπηρεσίες και έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην οργάνωση των βορείων και στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Με πληθυσμό 9,9 εκατ. και μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα 49.759 δολάρια, η Σουηδία δείχνει ένας ιδανικός τόπος να ζει κάποιος και να εξελίσσεται.

Στην 7η θέση ανέβηκε η Αυστραλία, κερδίζοντας μία θέση. Το 2013, η μεγάλη χώρα της Ωκεανίας είχε χάσει λίγη από τη λάμψη της, αλλά πολύ γρήγορα, με τα κατάλληλα μέτρα και τις προσαρμογές, η οικονομία ανέκαμψε, οι θέσεις εργασίας έπαψαν να χάνονται και το μέσο ειδσόδημα σταμάτησε να μειώνεται. Με πληθυσμό 24,1 εκατ. και μέσο ετήσιο εισόδημα 48.712 δολάρια, η Αυστραλία προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό, καθώς διαθέτει προοπτικές και ευκαιρίες, κοινωνικό κράτος, άρτια οργάνωση και υπέροχο περιβάλλον.

Την 8η θέση, από την 7η που ήταν, κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η παρουσία του Ντοναλντ Τραμπ είναι πολύ πιθανό να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην πτώση, παρά την οικονομική ανάπτυξη που καταγράφεται. Η αντιμεταναστευτική ρητορική του ρεπουμπλικανού προέδρου,  τα πολλά περιστατικά βίας και η επιθετική πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν στοιχεία που συνδράμουν στη μείωση των δεικτών που καθορίζουν την κατάρτηση της λίστας του «ευ ζειν». Με πληθυσμό 323,1 εκατ. και μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα 57.608 δολάρια, η Αμερική είναι ένας τόπος που προσφέρει τα πάντα, αρκεί να τα αξίζεις.

Στην 9η θέση είναι η Γαλλία, όπως και πέρυσι. Αν και στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας, η Γαλλία παραμένει μία από τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις και σε συνδυασμό με τη γενικότερη κουλτούρα του λαού της, αποδεικνύεται ένας τόπος που προσφέρεται για καλή ζωή, διασκέδαση και προοπτικές εξέλιξης. Με πληθυσμό 66,9 εκατ. και μέσο ετήσιο εισόδημα 42.336 δολάρια, η Γαλλία είναι ένα ισχυρό κομμάτι της ευρωπαϊκής ηπείρου και παρά τις συνέπειες της κρίσης, παραμένει μία χώρα που σέβεται και εκτιμά τον καλό τρόπο ζωής.

Η 10άδα συμπληρώνεται με την Ολλανδία, παίρνοντας τη θέση της Νορβηγίας, η οποία έπεσε στη 12η θέση, κάτω και από την 11η Δανία. Η Ολλανδία είναι μία χώρα που προσφέρει τα πάντα. Υψηλότατο επίπεδο διαβίωσης, ευκαιρίες εργασίας, κοινωνικές παροχές, δίκτυα, προοπτική και ανάπτυξη. Με πληθυσμό 17 εκατ. και μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα 51.249 δολάρια, η Ολλανδία είναι μία ανερχόμενη δύναμη.

Ακολουθεί η ολόκληρη η λίστα με τις 80 χώρες...

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Φ

χαχαχα ακόμη και η Κίνα και η Ινδία καλύτερες θεωρούνται από την Ελλάδα (σύμφωνα με τη λίστα πάντα...)

@

Παραμύθια, ζούμε στην καλύτερη χώρα.

περίεργο...

...τη Βενεζουέλα δεν βλέπω στις πρώτες 10 και ανησυχώ

Ηλίας

Προβοκάτσια σύντροφε, προβοκάτσια

ΝΔ

Αν δεν ηταν ο Τσιπρας θα ειμασταν σιγουρα μεσα στην 20δα, μπορει να υστερουμε σε μισθους κ οργανωση, αλλα κ οι αναπτυγμενες χωρες εχουν παρα πολυ αγχος κ πιεση, με αποτελεσμα πολλοι να καταντανε αλκολικοι, οι χαπακηδες μη μπορωντας να αντεξουν την καθημερινοτητα κ τα λεω εχοντας ζησει εξω, σε συνδυασμο με τον καλο καιρο, τις φυσικες ομορφιες, τη χαμηλη εγκληματικοτητα κ την χαλαρη διαθεση καθιστα μοναδικη τη χωρα

Leon Degrelle

55 52 29 Αυτά φταίνε. Όσο υπάρχει λοιπόν η Οθωμανική Τουρκία απέναντι, η Ελλάδα θα αργοσβήνει. Οπότε καλύτερα να γίνει το μπαμ τώρα μια και καλή.

ΚΛ

Τι, δεν είμαστε η καλυτερη χώρα στον κόσμο; Όχι ρε παιδιά δεν μπορεί, κάποιο λάθος έχει γίνει.

vas

Παράξενο...ούτε ενα κράτος με αριστερή κυβέρνηση δεν υπάρχει...παντου καπιταλισμός ε? χαχαχα κορόιδα ελληνάρες πάει ο σοσιαλισμός...ΤΕΛΟΣ

και κλάμα οι νεοφιλελέδες

από όλες τις χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα, η μόνη που είναι καλύτερα γιατί πραγματικά αποδίδει περισσότερο σε σχέση με την κατάσταση της, είναι η Ν.Κορέα. Όντως έχει προβλήματα με τη Β.Κορέα τα οποία τα αντιμετωπίζει. Όλες οι χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα ή είναι χώρες που είναι αμυντικά εξασφαλισμένες χωρίς προβλήματα με γειτονικές χώρες και δραστηριοποιούνται σε ιδανική γειτονιά με ιδανικές συνθήκες, όπως Ελβετία, Νορβηγία κτλπ, ή είναι χώρες με τεράστιους πόρους και μέγεθος ηπείρου, όπως Ρωσία, Αυστραλία, Καναδάς κτλπ, ή είναι πρώην αποκοιοκράτες και μεγάλες δυνάμεις του σήμερα, όπως Η.Β, Γαλλία κτλπ. Α, και η υπερδύναμη βεβαίως-βεβαίως. Ποια από αυτές τις χώρες ακριβώς αντιμετωπίζει τις εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα? Μόνο η Ν.Κορέα. Και είμαστε και χρεοκοπημένη χώρα.

προς τα γίδια που σχολιάζουν

μάθετε να καταλαβαίνετε τι διαβάζετε. Η λίστα περιλαμβάνει πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο ευτυχισμένος είναι ο κόσμος και της ποιότητας ζωής του. Η Ελλάδα στη χειρότερη είναι στο τοπ 30% των χωρών παγκοσμίως, μετά από χρεοκοπία.

και κλάμα οι νεοφιλελέδες

αυτά που έχει η Ελλάδα είναι διαχρονικά και δε μπορούν να τα αποκτήσουν οι άλλες χώρες όσο και να προσπαθούν. Η οικονομία και οι νόμοι αλλάζουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vitamin_d2

Πότε μια βιταμίνη μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο γιατρός σας αλλά και ένας 54χρονος από τον Καναδά

190415185852_adynatisma_ormoni

Η αυξητική ορμόνη είναι αυτή που τελικά εμποδίζει το αδυνάτισμα επειδή στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας του οργανισμού, επομένως επιβραδύνει τον μεταβολισμό