Τι αγγίζουμε καθημερινά για ώρες και έχει 400 φορές περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας;

Τι αγγίζουμε καθημερινά για ώρες και έχει 400 φορές περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας;

Μήπως τελικά ο χώρος εργασίας μας είναι από τα πιο βρώμικα μέρη που έχουμε πατήσει ποτέ;

Το μέσο γραφείο περιέχει περίπου 400 φορές περισσότερα μικρόβια από μια λεκάνη τουαλέτας, αποκαλύπτει νέα έρευνα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του ιστότοπου Printerland.co.uk, πάνω από τα δύο τρίτα των εργαζόμενων στη χώρα κινδυνεύουν από αρρώστιες λόγω των βρώμικων γραφείων στα οποία περνάνε πολλές ώρες καθημερινά.

Ωστόσο, από τους 1000 ερωτηθέντες της έρευνας μόνο το ένα τρίτο ακολουθούν τις συνιστώμενες οδηγίες για τήρηση υγιεινής στους χώρους εργασίας, ενώ 1 στους 10 δεν καθαρίζει ποτέ το γραφείο του!

Όσοι δεν καθαρίζουν συχνά τα γραφεία τους με αντιβακτηριακά μαντηλάκια μπορεί να έρχονται καθημερινά σε επαφή με επικίνδυνα μικρόβια όπως το ελικοβακτήριο του πυλωρού, ο σταφυλόκοκκος, το E-coli και η ψευδομονάδα η αεριογόνος.

Το μέσο γραφείο αποτελεί «καταφύγιο» για 20.961 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα 3.295 που ζουν στο πληκτρολόγιο, τα 1676 που ζουν στο ποντίκι και τα 25.127 που ζουν στο τηλέφωνο.

Οι κουζίνες στους χώρους εργασίας δεν πάνε πίσω. Σε μια κοινόχρηστη κουζίνα γραφείου οι ερευνητές εντόπισαν 2.483 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, συγκριτικά με τα 49 που βρίσκονται σε μια λεκάνη τουαλέτας. Ακόμα και η βρύση, παρά το γεγονός ότι έρχεται σε συνεχή επαφή με νερό, «κρύβει» 1.331 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα. 

Δείτε παρακάτω την... ανατριχιαστική απεικόνιση που έφτιαξε ο ιστότοπος Printerland.co.uk με τα ευρήματα της έρευναςΣΧΟΛΙΑ (4)

ΑΦΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΙ 5 ΕΙΝΑ

ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ,ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΣΚΥΛΟΥΣ Η ΒΡΩΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ,ΙΔΙΩΣ Η ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 35 ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥΣ.

Αλλωστε

...φαινεται η ποιοτητα σου.απ την ορθογραφια σου..

Μονκ

Γι αυτό εγώ τα καθαρίζω κάθε μέρα με ειδικά υγρομάντηλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ

ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΠΤΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

baked-2313462_1920

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δεν πρέπει να κόβεις εντελώς όλους τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου αλλά να τους περιορίζεις ή να τους αντικαθιστάς με πιο υγιεινές εκδοχές τους