Ποια είναι τα συμπτώματα της ψυχογενούς ανορεξίας;

Ποια είναι τα συμπτώματα της ψυχογενούς ανορεξίας;

Γράφει η Ελευθερία Μελ. Μουστάκα - Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια (MSc)

Οι σωματικές ατέλειες αποτελούν μέρος της ζωής όλων μας. Είτε μικρές είτε μεγάλες απασχολούν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Όλοι ευχόμαστε να μπορούσαμε να αλλάξουμε ορισμένα χαρακτηριστικά πάνω μας, να είμαστε αδύνατοι, χωρίς παραπανίσια κιλά.

Τι συμβαίνει όμως όταν η ενασχόληση αυτή με την εικόνα του σώματος και τις διατροφικές συνήθειες λαμβάνει έντονες διαστάσεις και γίνεται το επίκεντρο της ζωής του ατόμου; Μήπως μιλάμε για διατροφική διαταραχή και όχι για απλή ενασχόληση με τα κιλά;

Η ψυχογενής ανορεξία αποτελεί τη σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή. Τα ποσοστά θνησιμότητας από τη συγκεκριμένη διαταραχή αγγίζουν το 6-20%.

Τα τρία βασικά της χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

-Άρνηση διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους

-Έντονος φόβος ότι το άτομο θα παχύνει

-Διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

women

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να προταθούν για μια θέση εργασίας με υψηλό IQ ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες πνευματικές ικανότητες – Την ίδια ώρα, άνδρες και γυναίκες θεωρούν ότι η ευφυΐα και η υψηλή νοημοσύνη είναι ανδρικά χαρακτηριστικά 

1
utugw

Μπορεί το μήλο να έχει στιγματίσει το ανθρώπινο είδος με βάση το προπατορικό αμάρτημα, αλλά από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και βέβαια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξία του.

1