Ποια είναι τα συμπτώματα της ψυχογενούς ανορεξίας;

Ποια είναι τα συμπτώματα της ψυχογενούς ανορεξίας;

Γράφει η Ελευθερία Μελ. Μουστάκα - Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια (MSc)

Οι σωματικές ατέλειες αποτελούν μέρος της ζωής όλων μας. Είτε μικρές είτε μεγάλες απασχολούν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Όλοι ευχόμαστε να μπορούσαμε να αλλάξουμε ορισμένα χαρακτηριστικά πάνω μας, να είμαστε αδύνατοι, χωρίς παραπανίσια κιλά.

Τι συμβαίνει όμως όταν η ενασχόληση αυτή με την εικόνα του σώματος και τις διατροφικές συνήθειες λαμβάνει έντονες διαστάσεις και γίνεται το επίκεντρο της ζωής του ατόμου; Μήπως μιλάμε για διατροφική διαταραχή και όχι για απλή ενασχόληση με τα κιλά;

Η ψυχογενής ανορεξία αποτελεί τη σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή. Τα ποσοστά θνησιμότητας από τη συγκεκριμένη διαταραχή αγγίζουν το 6-20%.

Τα τρία βασικά της χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

-Άρνηση διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους

-Έντονος φόβος ότι το άτομο θα παχύνει

-Διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190520204036_SYMMETRIA_antimetopisi-kitaritidas-1

Η λέξη κυτταρίτιδα στο μυαλό των περισσότερων γυναικών σημαίνει άλυτο πρόβλημα. Τα δεδομένα αλλάζουν όμως, χάρη στις μεθόδους εξελιγμένης τεχνολογίας. Μπορούμε, τελικά, να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα; Ναι, μπορούμε!

190520140026_NAFLD-NASH-1280x720

Oι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος και πρέπει να παρακολουθούνται στενά, υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη