Κι όμως, ο εθισμός σου στο τυρί εξηγείται επιστημονικά...

Κι όμως, ο εθισμός σου στο τυρί εξηγείται επιστημονικά...

Όπως φαίνεται, ορισμένοι άνθρωποι έχουν την γενετική προδιάθεση να καταναλώνουν περισσότερο λιπαρά τρόφιμα

Κι όμως, ο εθισμός σου στο τυρί εξηγείται επιστημονικά...
Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα κομμάτι παχυντικό καμαμπέρ και επιτίθεσαι μετά μανίας στο απόθεμα των τυριών που φυλάς επί μονίμου βάσεως στο ψυγείο, μην ανησυχείς, δεν φταίει η... λαιμαργία σου.

Οι λάτρεις της λιπαρής απόλαυσης μπορούν πλέον να προβάλουν το επιχείρημα ότι ο εθισμός τους στο τυρί είναι αποτέλεσμα γονιδιακής προδιάθεσης και όχι της αδυναμίας τους να βάλουν φερμουάρ στο στόμα. 

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, τα άτομα που φέρουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο το οποίο σχετίζεται με την παχυσαρκία εμφανίζουν αυξημένη προτίμηση για τρόφιμα με πολλά λιπαρά, «σνομπάροντας» παράλληλα εκείνα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Το εν λόγω γονίδιο ονομάζεται MC4R και πιστεύεται ότι επηρεάζει έναν στους 1.000 ανθρώπους.

Στην έρευνα των επιστημόνων συμμετείχαν 54 άτομα, μεταξύ των οποίων φορείς του συγκεκριμένου γονιδίου, παχύσαρκοι και λεπτοί εθελοντές. Όπως αποδείχτηκε, οι συμμετέχοντες που ήταν φορείς του γονιδίου κατανάλωσαν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών τροφίμων, όταν τους ζητήθηκε να φάνε μέχρι να χορτάσουν, ενώ αντίθετα στο επιδόρπιο έδειξαν πολύ μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από τα άτομα χωρίς το MC4R.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης