Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Επικίνδυνο βακτήριο που μεταδίδουν τα εγγόνια σας απειλεί – Το εμβόλιο που σώζει

Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Επικίνδυνο βακτήριο που μεταδίδουν τα εγγόνια σας απειλεί – Το εμβόλιο που σώζει

Ανεκτίμητα είναι για παππούδες και γιαγιάδες οι αγκαλιές και τα φιλιά με τα εγγόνια τους, αρκεί οι πρώτοι να είναι θωρακισμένοι απέναντι σε ένα επικίνδυνο βακτήριο, που θα μπορούσε να περάσει από τη νεότερη γενιά στη μεγαλύτερη και πιο ευάλωτη

pappoudes_2068345874
Ήδη από την πανδημία οι συστάσεις αφορούσαν και τον περιορισμό της επαφής των μικρότερων παιδιών με τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, καθώς αυξανόταν ο κίνδυνος να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Δεν είναι, όμως, μόνο ο κορωνοϊός που θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή τους λόγω της μετάδοσης.

Μια νεότερη μελέτη συμπέρανε πως τα παιδιά, ιδίως αυτά κάτω των 10 ετών, θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για την εξάπλωση ενός πιο σοβαρού τύπου βακτηρίου, του πνευμονιόκοκκου (Streptococcus pneumoniae), στους παππούδες και τις γιαγιάδες αλλά και σε άλλους ενήλικες. Ενώ αυτό το μικρόβιο είναι κοινή αιτία σχετικά ήπιων ασθενειών όπως οι ωτίτιδες σε παιδιά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές ασθένειες όπως η πνευμονία και η μηνιγγίτιδα, ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Ως αποτέλεσμα, οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις στοιχίζουν σχεδόν δύο εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο, με τους ηλικιωμένους και τα παιδιά κάτω των δύο ετών να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης