Σύνδρομο Pica: Μια διατροφική διαταραχή που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη – Τι να προσέξετε

Σύνδρομο Pica: Μια διατροφική διαταραχή που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη – Τι να προσέξετε

Τι είναι το σύνδρομο Pica και γιατί εμφανίζεται σε κάποιες περιπτώσεις στην εγκυμοσύνη; Η Ειρήνη Χρόνη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος εξηγεί όλα θα πρέπει να προσέξει μια έγκυος

pregnant_604437896
Το σύνδρομο Pica είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την τάση να καταναλώνει κάποιος αντικείμενα που δεν είναι τροφή, όπως χώμα, γύψο, χαρτί, μέταλλα, ξύλο κλπ. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία του ατόμου, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως δηλητηριάσεις, ασφυξία, ή προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

Κατά την εγκυμοσύνη, ο οργανισμός έχει αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις για να υποστηρίξει τόσο την υγεία της εγκύου όσο και την ανάπτυξη του εμβρύου. Έτσι μπορεί να εντοπιστεί μια αύξηση των περιστατικών με συμπτώματα του συνδρόμου Pica. Η αιτία αυτού του φαινομένου δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητή, αλλά υπάρχουν δεδομένα που υποστηρίζουν ότι μπορεί να σχετίζεται με διαταραχές στις διατροφικές συνήθειες, σε αναιμία ή σε άλλες καταστάσεις που είναι συχνές κατά την εγκυμοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης