Καρκίνος Προστάτη: Ο ευχάριστος τρόπος που μειώνει κατά 35% τις πιθανότητες νόσου

Καρκίνος Προστάτη: Ο ευχάριστος τρόπος που μειώνει κατά 35% τις πιθανότητες νόσου

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει τρόπος οι άνδρες να μείωσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη ακόμη και κατά 35% 

man_fit_iStock-850045040
Η αύξηση της ετήσιας καρδιοαναπνευστικής ικανότητας κατά 3% ή περισσότερο συνδέεται με 35% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο British Journal of Sports Medicine.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, υπάρχουν σχετικά λίγοι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη και ενώ υπάρχουν καλές ενδείξεις για τις ευεργετικές επιδράσεις της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο εμφάνισης αρκετών καρκίνων, οι συσχετίσεις με τον καρκίνο του προστάτη είναι λιγότερο σαφείς.

Η ερευνητική ομάδα από τη Σουηδία μελέτησε στοιχεία για 57.652 άνδρες που περιλαμβάνονταν σε μια σουηδική βάση δεδομένων υγείας. Οι πληροφορίες σχετίζονταν με τη σωματική δραστηριότητα, τον τρόπο ζωής, την αντιλαμβανόμενη υγεία, τη μέτρηση της σωματικής μάζας και του ύψους, καθώς και τα αποτελέσματα τουλάχιστον δύο καρδιοαναπνευστικών δοκιμασιών που μετρήθηκαν σε στατικό ποδήλατο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης