Έρχονται «φιλικά» εμβόλια χωρίς βελόνες που φρενάρουν τον κορωνοϊό

Έρχονται «φιλικά» εμβόλια χωρίς βελόνες που φρενάρουν τον κορωνοϊό

Το μέλλον των εμβολίων θα μπορούσε να κρύβεται σε εναλλακτικές μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση βελόνας. Μια ερευνητική ομάδα από την Ιαπωνία διερεύνησε τέτοιες προοπτικές, καταλήγοντας σε ενδιαφέροντα αποτελέσματα

oralvaccine_1351652162
Εάν θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κάτι θετικό που αποκομίσαμε από την πανδημία, αυτό θα ήταν το επιστημονικό και τεχνολογικό άλμα, για την ανάπτυξη εμβολίων. Πράγματι, σε σύντομο χρονικό διάστημα -για τα ερευνητικά δεδομένα- το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση της COVID-19 ήταν γεγονός στην ενέσιμη μορφή όπως τα άλλα εμβόλια. Φαίνεται, όμως, πως οι επιστήμονες έχουν ήδη κάνει το επόμενο επιστημονικό βήμα.

Το μέλλον των εμβολίων ενδεχομένως να κρύβεται σε εναλλακτικές μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση βελόνας. Οι τρέχουσες έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια από το στόμα μπορεί να είναι όχι μόνο ευκολότερα στη χορήγηση αλλά και πιο αποτελεσματικά, καθώς ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξουδετέρωσης ενός ιού είναι όταν αυτός βρίσκεται στα επιθηλιακά κύτταρα που παράγουν βλέννα, τα οποία βρίσκονται στους πνεύμονες, τη μύτη και το στόμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος αντιμετωπίζει τον ιό πριν αυτός εισέλθει στο σώμα του κυττάρου, σύμφωνα με ερευνητές στην Ιαπωνία, που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο Biology Methods and Protocols.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης