Πολλαπλή σκλήρυνση: Η μέθοδος που μειώνει την κόπωση και διευκολύνει τους ασθενείς

Πολλαπλή σκλήρυνση: Η μέθοδος που μειώνει την κόπωση και διευκολύνει τους ασθενείς

Τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας και άσκησης στη ζωή των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση αναδεικνύει πρόσφατη μελέτη, ως ένα εργαλείο για να μετριάσουν τα συμπτώματα κόπωσης και ανικανότητας

woman_workout_fitness_1660419817
Καλύτερη φυσική κατάσταση και εντονότερη καθημερινή δραστηριότητα είναι ο συνδυασμός, που μπορεί να προφυλάξει από την υπερβολική κόπωση, τα άτομα με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (RRMS), αναφέρει πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Multiple Sclerosis and Related Disorders. Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή (85%) της αυτοάνοσης νευροεκφυλιστικής πάθησης που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) φθείροντας τη μυελίνη, το προστατευτικό περίβλημα των νεύρων.

Η κόπωση αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, με την αξιολόγηση των επιπτώσεών της στην καθημερινότητα των ασθενών να παραμένει πρόκληση. Επί παραδείγματι, μειώνει την ικανότητα των ατόμων να εργάζονται και τα εξωθεί στην πρόωρη συνταξιοδότηση, επηρεάζοντας εν μέρει την κοινωνική τους ζωή. Σύμφωνα με ένα ακόμα συμπέρασμα της μελέτης με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας, η λιγότερη κόπωση συσχετίστηκε με μικρότερα ποσοστά ανικανότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης