Το μικρόβιο «πρωταγωνιστής» των καλοκαιρινών λοιμώξεων – Tips για τα απρόοπτα των διακοπών

Το μικρόβιο «πρωταγωνιστής» των καλοκαιρινών λοιμώξεων – Tips για τα απρόοπτα των διακοπών

Ακούστε την κυρία Άννα Παρδάλη, παιδίατρο, να μιλάει για τις ιώσεις και τις λοιμώξεις του καλοκαιριού, καθώς και για τα απρόοπτα των διακοπών με τα παιδιά αλλά και να δίνει τις σωστές συμβουλές στους γονείς

1600x900_PARDALH_2_podcast-1280x720
Παρότι διανύουμε την κατεξοχήν εποχή της ανεμελιάς για όλους, και ιδίως για τους μικρότερους, οι ασθένειες, ιώσεις και λοιμώξεις, κάνουν αισθητή την παρουσία τους, και τώρα το καλοκαίρι, ταλαιπωρώντας τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους και κρατώντας ανοιχτή την -πάντα πολύτιμη- γραμμή επικοινωνίας με τους ειδικούς, τους παιδιάτρους.

«Είναι αυξημένη η νοσηρότητα στον παιδικό πληθυσμό, γεγονός που σχετίζεται βεβαίως με τον συγχρωτισμό στις κατασκηνώσεις, τα πάρκα, τις παραλίες. Αμυγδαλίτιδα, γαστρεντερίτιδα και λοιμώξεις με εξανθήματα, κυριαρχούν» περιγράφει τον… χάρτη των παιδικών ασθενειών της εποχής, η παιδίατρος, με εξειδίκευση την αναπτυξιακή και εφηβική Ιατρική, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κυρία Άννα Παρδάλη. Πρωταγωνιστής είναι ο σταφυλόκοκκος, που μάλιστα, αποδεικνύεται επίμονος και ανθεκτικός. «Με τις σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις καταγράφεται το φαινόμενο του πινγκ-πονγκ, δηλαδή μπορεί να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη, ο οργανισμός δεν αναπτύσσει αντισώματα» λέει και εξηγεί πως πρέπει να θωρακίζονται τα παιδιά έναντι του σταφυλόκοκκου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης