Ευεξία, δημιουργικότητα, λιγότερο στρες: Τρεις καλοί λόγοι να βάλετε φυτά στο χώρο σας – Και δεν είναι οι μόνοι

Ευεξία, δημιουργικότητα, λιγότερο στρες: Τρεις καλοί λόγοι να βάλετε φυτά στο χώρο σας – Και δεν είναι οι μόνοι

Τη χλωρίδα του σπιτιού ή του γραφείου θα πρέπει ενδεχομένως να ενισχύσετε με κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου, για λόγους που υπερβαίνουν την αισθητική και υπεισέρχονται στην ψυχική και σωματική ευεξία

woman_plants
«Τα φυτά διαφέρουν τόσο από τα ζώα, που είναι εύκολο για πολλούς να τα θεωρούν εξωγήινα και διαφορετικά από εμάς. Οι περισσότεροι εκτιμούν πόσο όμορφα φαίνονται τα λουλούδια και τα δέντρα και γνωρίζουν ότι η φωτοσύνθεση είναι απαραίτητη για τη ζωή. Αλλά η ψυχική και σωματική μας σχέση με τη φυτική ζωή είναι πιο βαθιά από ό,τι θα περίμενε κανείς».

Τις παραπάνω λέξεις και φράσεις επιλέγει ο Λέκτορας Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Edge Hill, Sven Batke, για την εισαγωγή του πρόσφατου άρθρο του στο Conversation με τίτλο How plants can change your state of mind, πώς τα φυτά δηλαδή μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας μα και την κοσμοθεωρία μας αν λάβουμε υπ’ όψιν το διπλό νόσημα της λέξης “state of mind”, καλώντας μας να γνωρίσουμε τα πολύτιμα δώρα της φύσης ουσιαστικά, πέρα από την αισθητική τους διάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης