Γιατί διαφωνούμε τόσο συχνά; Δεν φαντάζεστε την απάντηση

Γιατί διαφωνούμε τόσο συχνά; Δεν φαντάζεστε την απάντηση

Ένας vegan δε θα διαχωρίσει την αξία μιας κότας από αυτήν ενός σκύλου, καθώς δε θα έτρωγε κανένα από τα δύο. Ένας κρεατοφάγος, από την άλλη, μάλλον θα αγνοήσει αυτή τη σύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση, εύκολα θα καταλάβουμε τη διαφωνία. Ωστόσο ακόμα και για τις σχετικά πιο απλές έννοιες δεν υπάρχει μια καθολική γνώμη, σύμφωνα με νεότερη μελέτη

disagreemetn__1_
Είναι φιλική μια φάλαινα; Ένας πιγκουίνος ζυγίζει πολλά κιλά; Σε αυτά τα πιο αντικειμενικά ερωτήματα, οι αντιλήψεις διαφέρουν και ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν σημαντικά το πόσοι άλλοι έχουν τις ίδιες εννοιολογικές πεποιθήσεις. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα νεότερης μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Open Mind, και εκπόνησαν ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

«Όταν οι άνθρωποι διαφωνούν, μπορεί να μην είναι πάντα αυτό που νομίζουν ότι είναι. Θα μπορούσε να πηγάζει από κάτι τόσο απλό όσο το ότι οι αντιλήψεις τους δεν ευθυγραμμίζονται» εξηγεί η Celeste Kidd, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο UC Berkeley και επικεφαλής της μελέτης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης