Άνοια: Το λαχταριστό κόκκινο φρούτο που προστατεύει τη μνήμη

Άνοια: Το λαχταριστό κόκκινο φρούτο που προστατεύει τη μνήμη

Θα μπορούσαν οι διατροφικές συνήθειες να επηρεάσουν την εγκεφαλική λειτουργία μακροπρόθεσμα; Τι θα μπορούσε να μας προστατεύσει από τη νόσο Αλτσχάιμερ; Ίσως ένα αγαπημένο και γευστικό φρούτο να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά της άνοιας, απαντούν οι επιστήμονες

220801174158_strawberry
Θα μπορούσε η κατανάλωση ενός φρούτου να προστατεύσει την εγκεφαλική λειτουργία, διαδραματίζοντας τον ρόλο της ασπίδας έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ; Ίσως ναι, ισχυρίζεται τώρα μια ομάδα ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου RUSH.

Οι μελετητές του RUSH διαπίστωσαν μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ της βιοδραστικής ένωσης πελαργονιδίνη (κατηγορία ανθοκυανίνης που λέγεται αγλυκόνη και χαρίζει πορτοκαλί ερυθρό χρώμα στα φρούτα) και της παρουσίας λιγότερων NFTs στον εγκέφαλο. Τα NFTs προκαλούνται από μη φυσιολογικές αλλαγές, που συμβαίνουν όταν οι πρωτεΐνες Τ συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και η παρουσία τους αποτελεί ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ σε έναν ασθενή. Τα νέα επιστημονικά ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Alzheimer’s Disease.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης