Καρκίνος Πνεύμονα – Ασθενείς: Δέσμη μέτρων για καλύτερη πρόσβαση στις σωτήριες θεραπείες

Μεγάλο περιθώριο βελτίωσης έχει η Ελλάδα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου πνεύμονα - Διαβάστε τι προτείνει ο Thomas Hofmarcher του Σουηδικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας μιλώντας στο ygeiamou.gr

220318174013_pneumones
Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Εντός του Μαρτίου ξεκινά το πρώτο προληπτικό πρόγραμμα εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού και έπονται αντίστοιχα προγράμματα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας. Μελέτη του Σουηδικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας (ΙΗΕ) προτείνει βελτιώσεις που πρέπει να κάνει η χώρα στην αντιμετώπιση ενός ακόμη συχνού καρκίνου, αυτού του πνεύμονα.

To ygeiamou.gr συνάντησε τον Thomas Hofmarcher, Οικονομολόγο Υγείας στο ΙΗΕ, έναν εκ των τριών ερευνητών της μελέτης “Diagnosed but not treated – How to improve patients access to advanced NSCLC treatment in Europe & Greece” στο περιθώριο του συνέδριου του Economist με θέμα την «Ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου στον μετά-Covid κόσμο».


Η ενιαία στρατηγική στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσω του προγράμματος Europe’s Beating Cancer Plan που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Αφορμή για τη δράση αυτή, οι μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ στην πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και ογκολογικές θεραπείες.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης