Αναβάλετε διαρκώς το χειρουργείο; Αυτός είναι ο λόγος που διστάζετε

Αναβάλετε διαρκώς το χειρουργείο; Αυτός είναι ο λόγος που διστάζετε

Το ραντεβού για τη διόρθωση του καταρράκτη έχει ήδη κλειστεί, όμως εσείς εξακολουθείτε να διστάζετε, παρόλο που ξέρετε ότι δεν θα κινδυνεύσει η ζωή σας. Τι είναι αυτό που μας αποτρέπει να προβούμε σε προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις; Αμερικανοί ερευνητές έχουν την απάντηση

220309171929_epemvasi
Εκτός από τις επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις που μας οδηγούν άμεσα και αναπόδραστα στο χειρουργικό τραπέζι, υπάρχουν και οι προγραμματισμένες ή αλλιώς επιλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις που, παρόλο που δεν ποσκοπούν στην ίαση μιας απειλητικής για τη ζωής κατάσταση, γεννούν αρκετή ανησυχία για την εξέλιξή τους και η απόφαση για την πραγματοποίησή τους συνοδεύεται από μεγάλο δισταγμό. Στο τέλος όμως, σύμφωνα με σχετική μελέτη, ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών μένει ικανοποιημένο με το αποτέλεσμα.

Η πανδημία έθεσε αρκετές τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις εκτός προγραμματισμού. Τώρα όμως που σιγά σιγά το σύστημα υγείας αποσυμφορείται, είναι ευκαιρία να προγραμματιστούν σύμφωνα με τον δρ. Jeffrey Kullgren, αναπληρωτή καθηγητή εσωτερικής ιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Ann Arbor. Θεωρεί μάλιστα ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συζητήσετε τις ανησυχίες σας με το γιατρό σας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης