Ασφαλιστικά προγράμματα: Σανίδα σωτηρίας και για τους αγρότες

Ασφαλιστικά προγράμματα: Σανίδα σωτηρίας και για τους αγρότες

Σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί η ιδιωτική ασφάλιση για επαγγελματίες του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα ο οποίος έχει πληγεί βαρύτατα το τελευταίο διάστημα τόσο από την πανδημία του κορωνοϊού όσο και θεομηνίες

220120151538_farmer_agrotis_manaraki_bearded_man
Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής της χώρας αλλά και διεθνώς δοκιμάστηκε έντονα κατά την περίοδο της πανδημίας. Ενδεικτική ήταν και η πρώτη ισχυρή ενίσχυση από την κύβερνηση ύψους 150 εκατ. ευρώ, προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και τις αναταραχές που προκάλεσε στην αγορά κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Η COVID-19 είναι ένα μόλις από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με κλάδους όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία. Αρχικά, οι ίδιοι οι απαχολούμενοι διατρέχουν κίνδυνο αναφορικά με την υγεία και ασφάλειά τους. Σύμφωνα με στοιχεία, ένας στους πέντε θανάτους από τραυματισμό κατά την εργασία αφορά τη γεωργία. Επιλέον, το ασταθές οικονομικό καθεστώς και η περιορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν συνδεθεί ενίοτε με κακόβουλες ενέργεις όπως κλοπή ζώων ή αγροτικών οχημάτων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης