Γλουτένη: Ποιοι πρέπει να την αποφεύγουν και γιατί αδυνατίζουν όσοι την κόβουν

Γλουτένη: Ποιοι πρέπει να την αποφεύγουν και γιατί αδυνατίζουν όσοι την κόβουν

Ποιοι τελικά θα πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη; Τι σημαίνει δυσανεξία στη γλουτένη και σε τι διαφέρει από την κοιλιοκάκη; Αδυνατίζουν όσοι κόβουν την γλουτένη; Απαντήσεις σε αυτές αλλά και σε πολλές άλλες απορίες γύρω από την παρεξηγημένη γλουτένη μας δίνει η κυρία Κωσταλένια Καλλιανιώτη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

211026134348_gluten-celiac__1_
*γράφει η Κωσταλένια Καλλιανιώτη


Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε κοινά σιτηρά, όπως είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη και το τριτικάλε (διασταύρωση σιταριού και σίκαλης) και άρχισε να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, καθώς οι δίαιτες χωρίς γλουτένη άρχισαν να γίνονται … μόδα, με τον ισχυρισμό ότι βελτιώνουν διάφορες παραμέτρους της υγείας και παράλληλα βοηθούν στην απώλεια βάρους. Για να πάψουμε όμως να «δαιμονοποιούμε» την γλουτένη, καλό θα είναι να κάνουμε μια βαθύτερη ανάλυση σχετικά με το πού περιέχεται και με το ποιοι, εάν και γιατί θα συστήνεται να την αποφεύγουν.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης