Δύο αγαπημένα ροφήματα που «σώζουν» από εγκεφαλικό και άνοια – Πόσα φλιτζάνια αρκούν

Δύο αγαπημένα ροφήματα που «σώζουν» από εγκεφαλικό και άνοια – Πόσα φλιτζάνια αρκούν

Μετά από αυτή την έρευνα, θα βρείτε έναν ακόμα λόγο να προσθέσετε το τσάι ή τον αγαπημένο σας καφέ στις καθημερινές σας συνήθειες. Δείτε γιατί

211118213644_Untitled-1-1280x719
Η συχνή κατανάλωση καφέ ή τσαγιού είναι συνδεδεμένη με μικρό κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα.

Στο πλαίσιο της μελέτης παρακολουθήθηκαν 365.000 υγιείς Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 50 έως 74 ετών, για περισσότερο από μία δεκαετία. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της Βρετανικής Biobank απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την ποσότητα καφέ και τσαγιού που κατανάλωναν σε καθημερινή βάση. Κατά την έρευνα, που ολοκληρώθηκε το 2020, 5.079 από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν άνοια και 10.053 παρουσίασαν το λιγότερο ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Yuan Zhang από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Tianjin στην Κίνα παρατήρησαν πως όσοι από τους συμμετέχοντες έπιναν 2 με 3 φλυτζάνια καφέ ή 3 με 5 φλυτζάνια τσάι την ημέρα, ή ενα συνδυασμό από 4 με 6 φλυτζάνια καφέ και τσάι, είχαν τις λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου ή άνοιας. Ειδικότερα, όσοι κατανάλωσαν 2 με 3 κούπες καφέ και 2 με 3 φλυτζάνια τσάι καθημερινά είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο και 28% για άνοια, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωσαν κάποιο από τα δύο ροφήματα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης