Μεταβολισμός: Πέντε tips για να είναι πιο γρήγορος σε κάθε ηλικία

Μεταβολισμός: Πέντε tips για να είναι πιο γρήγορος σε κάθε ηλικία

Πιστεύετε ακόμα ότι ο μεταβολισμός μας γίνεται πιο αργός καθώς μεγαλώνουμε; Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ο μεταβολισμός παραμένει σχεδόν αμετάβητος καθώς τα χρόνια περνούν. Τι είναι αυτό που αλλάζει;

211116154834_metabolism-1280x720
Πλέον γνωρίζουμε πολλά πράγματα για πώς μεταβολίζει ο οργανισμός μας την τροφή. Περίπου στην ηλικία των 30 καθώς βλέπουμε το βάρος μας στη ζυγαριά να μην κατεβαίνει αλλά αντιθέτως να μένει στάσιμο ή να ανεβαίνει, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να πηγαίνει λάθος. Τότε είναι που η σκέψη για περισσότερη γυμναστική ή καλύτερη διατροφή έρχεται και μας βασανίζει περισσότερο.

Οι ειδικοί για αρκετά χρόνια, πίστευαν πως ο ρυθμός του μεταβολισμού γίνεται πιο αργός στην ηλικία των 30, 40 ή 50, κάτι που έχεις ως αποτέλεσμα την μη αποφυγή αύξησης του βάρους. Ωστόσο, μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Science, μας έδειξε πως ο ρυθμός του μεταβολισμού παραμένει ίδιος στις ηλικίες από 20 έως και 60 ετών. «Αυτό που αλλάζει περνώντας τα χρόνια, είναι οι συνήθειες μας που κάνουν το ενδεχόμενο να βάλουμε κιλά ακόμα πιο εύκολο», τονίζει ο Herman Pontzer, Ph.D., και βασικός συγγραφέας της έρευνας.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης