Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα γεύματα για την καρδιά μας – Δείτε τι τους λείπει

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα γεύματα για την καρδιά μας – Δείτε τι τους λείπει

Η μοναξιά έχει επικίνδυνες προεκτάσεις για την υγεία. Σε αυτό φαίνεται να καταλήξει έρευνα που αποκαλύπτει πως τα γεύματα χωρίς παρέα ενδεχομένως να αποδειχθούν μοιραία για την καρδιά. Δείτε τι έδειξαν τα ευρήματα

211103222725_woman_eat_alone
Η καρδιά των γυναικών γίνεται πιο ευάλωτη με την είσοδο στην τρίτη ηλικία, κυρίως λόγω της ραγδαίας μείωσης των οιστρογόνων που ρυθμίζουν την αγγειακή λειτουργία. Έτσι, καθώς ο κίνδυνος καρδιαγγειακών συμβαμάτων στη συγκεκριμένη ομάδα πολλαπλασιάζεται, η επιστημονική κοινότητα αναζητά συνεχώς πιθανούς παράγοντες κινδύνου, δεδομένου πως μέχρι σήμερα οι άνδρες είχαν βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών ως κατ’ εξοχήν ευάλωτη ομάδα.

Η υγιεινή διατροφή διαδραματίζει κομβικό ρόλο για την καρδιαγγειακή υγεία και η πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Menopause, την επιθεώρηση της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης της Βορείου Αμερικής, αναδεικνύει μία ανεξερεύνητη πτυχή των διατροφικών συνηθειών που φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο: το «μοναχικό» γεύμα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν υπογραμμίσει τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που γευματίζουν μόνοι, με το φαινόμενο να αποδίδεται από τους ειδικούς στην εκτόξευση του αριθμού μονοπρόσωπων νοικοκυριών, την ευρεία χρήση εφαρμογών για κατ’ οίκον παράδοση φαγητού (delivery) αλλά και την πανδημία COVID-19, τα περιοριστικά μέτρα για την οποία όπως η καραντίνα και οι κοινωνικές αποστάσεις απομόνωσαν τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης