Κορωνοϊός: Ο διατροφικός συνδυασμός που θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού

Κορωνοϊός: Ο διατροφικός συνδυασμός που θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού

Κόψτε μια σαλάτα, ψήστε ένα καφέ και ξεχάστε τα αλλαντικά συμβουλεύoυν βρετανοί ερευνητές που διαπίστωσαν ότι υπάρχουν κάποιες διατροφικές συνήθειες που μπορεί να προφυλάσσουν από την Covid-19

200604122748_diet-plan-1280x720
Έχει δαιμονοποιηθεί όσο κανένα άλλο ρόφημα, με πλήθος ερευνών να του αποδίδουν τόσο οφέλη όσο και δεινά στην υγεία. Τώρα μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση καφέ σε συνδυασμό με άφθονα λαχανικά προσφέρει προστασία από την Covid -19 . Η έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern δημοσιεύθηκε στο Nutrients.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας πρόκειται για την πρώτη έρευνα που χρησιμοποιεί πληθυσμιακά δεδομένα για να εξετάσει το ρόλο συγκεκριμένων διατροφικών επιλογών στην πρόληψη της Covid-19.

«Η διατροφή μας επιδρά στην ανοσία» εξηγεί η ανώτερη συγγραφέας Marilyn Cornelis, αναπληρώτρια καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern και συμπληρώνει ότι «το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει βασικό ρόλο στην ευαισθησία και την ανταπόκριση ενός ατόμου σε μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της COVID-19».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης