Χαθήκατε στις σκέψεις σας; Δείτε τι κερδίζετε

Χαθήκατε στις σκέψεις σας; Δείτε τι κερδίζετε

Χαμένος χρόνος και τεμπελιά; Είναι οκνηροί όσοι χάνονται στις σκέψεις τους και ονειρεύονται με ανοιχτά τα μάτια; Και όμως ο νους που ταξιδεύει δεν παύει να δουλεύει και μάλιστα πολύ δημιουργικά. Δείτε γιατί η ονειροπόληση είναι ωφέλιμη για το μυαλό

210622142123_daydream
Ανήκετε σε όσους αφαιρούνται συχνά, ονειροπολούν και δυσκολεύονται έτσι να συγκεντρωθούν στη δραστηριότητα με την οποία έχουν καταπιαστεί; Αν και η συγκεκριμένη συνήθεια μειώνει τις επιδόσεις μας σε εργασίες που απαιτούν οξυμένη την ευφυΐα και την εργασιακή μνήμη, ο Δρ Brendan Kelly, M.D., Ph.D., Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Κολέγιο Trinity στο Δουβλίνο, σταθμίζει τα οφέλη και τη ζημία και εξηγεί γιατί πού και πού αξίζει κανείς να ονειρεύεται με ανοιχτά τα μάτια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οφέλη της συνετής ονειροπόλησης υπερέχουν των όποιων συνεπειών, με κυριότερο τη συμβολή της στη δημιουργική επίλυση των προβλημάτων και τον σχεδιασμό των μελλοντικών μας στόχων. Πρόκειται για δύο ουσιαστικές ψυχολογικές διεργασίες της ζωής μας.

Η ονειροπόληση στοχεύει στο μέλλον και, στο πλαίσιό της, σχεδιάζουμε τη ζωή μας όπως την επιθυμούμε, παραπάνω από ιδανική πολλές φορές και στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, πάντα όμως με το βλέμμα στο μέλλον και την επίτευξη των στόχων. Ιδίως για αυτό το τελευταίο, μελέτες έχουν δείξει πως όσοι προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη ψυχική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης