Aσφαλιστικά προϊόντα: Τα κίνητρα που θα μας ωθήσουν στην αγορά τους

Aσφαλιστικά προϊόντα: Τα κίνητρα που θα μας ωθήσουν στην αγορά τους

Εκτός από τα -δεδομένα- οφέλη για το κράτος, η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την ιδιωτική ασφάλιση εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους Έλληνες να «ξεκολλήσουν» από τα χαμηλά ποσοστά ασφαλισιμότητας, προσεγγίζοντας τον μέσο όρο άλλων χωρών

190701182612_asfalisi
Την θέσπιση φορολογικών κινήτρων όχι μόνο για την υγεία που είναι και ο πιο σημαντικός κλάδος τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά για το σύνολο των ασφαλίσεων (συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, οικογενειακά πακέτα, καλύψεις περιουσίας για πλημμύρα, φωτιά και σεισμό)- ζητά από την κυβέρνηση η αγορά.

«Οι συμπολίτες μας πλήρωσαν από την τσέπη τους τον περασμένο χρόνο για δαπάνες υγείας 5,7 δισ. ευρώ, πέρα από τα έξοδα του κράτους για κοινωνική ασφάλιση. Ο κόσμος είναι επικίνδυνα ανασφάλιστος και η πολιτεία πρέπει να κάνει το καθήκον της, προσφέροντας σχετικά φορολογικά κίνητρα», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στο πλαίσιο του 14ου Insurance Conference, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Πίστης, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, να προσθέτει πως μέσα από μία τέτοια διαδικασία τα όποια φορολογικά έσοδα θα είναι πολύ μικρότερα από τα αντίστοιχα κρατικά έσοδα, τα οποία θα προκύψουν έμμεσα από την αύξηση της παραγωγικότητας στην οικονομία. «Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων φυσικών καταστροφών οι ζημιές των νοικοκυριών δεν αποκαθίστανται με επιδόματα, εράνους και πράξεις αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης