Πού ταξιδεύει το μυαλό σας; Τι μας συμβαίνει όταν ονειροπολούμε

Πού ταξιδεύει το μυαλό σας; Τι μας συμβαίνει όταν ονειροπολούμε

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ονειροπόλων; Πόσο κακό είναι να ταξιδεύει το μυαλό μας στη διάρκεια της ημέρας; Ίσως όχι και τόσο... Δείτε τι διαπιστώνουν οι επιστήμονες

210126175842_woman_thinking
Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ (Καλιφόρνια) αποκαλύπτει τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν οι σκέψεις αποσυνδέονται από την πραγματικότητα για να περιπλανηθούν στον κόσμο των ονείρων.

Οι ερευνητές κατέγραψαν με ηλεκτροεγκεφαλογράμματα (EEG) την εγκεφαλική δραστηριότητα σε περισσότερους από 24 εθελοντές ενόσω διεκπεραίωναν κάποια βαρετές, εντοπίζοντας τα εγκεφαλικά σήματα που εμπλέκονται με την ονειροπόληση.

«Για πρώτη φορά, έχουμε στη διάθεσή μας τα νευροφυσιολογικά στοιχεία που διαχωρίζουν τις διαφορετικές δομές της εσωτερικής σκέψης, επιτρέποντάς μας να κατανοήσουμε τις πολλαπλές και κεντρικής σημασίας για την ανθρώπινη νόηση εκφάνσεις της σκέψης, καθώς και να διακρίνουμε τον υγιή από τον διαταραγμένο τρόπο σκέψης», σχολίασε ο επικεφαλής της μελέτης Robert Knight, καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης