Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Η θεραπεία που μπορεί να δώσει λύση

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Η θεραπεία που μπορεί να δώσει λύση

Βήμα - βήμα τον μηχανισμό της ανοσολογικής αντίδρασης των πασχόντων από ευερέθιστο έντερο αναλύουν οι ερευνητές, που πιστεύουν ότι το μπλοκάρισμα της ισταμίνης μπορεί να δώσει λύση στους πάσχοντες

210114172911_koilia1
Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Έρευνας KU Leuven έχουν αναγνωρίσει τον βιολογικό μηχανισμό που εξηγεί γιατί ορισμένοι άνρθωποι πονούν στην κοιλιά μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών. Πρόκειται για το χαρακτηριστικό σύμπτωμα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου που ταλαιπωρεί περίπου το 20% του πληθυσμού. Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Nature θεωρείται ότι θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών θεραπειών του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και άλλων τροφικών δυσανεξιών.

Το γεγονός ότι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου δεν σχετίζεται με αλλεργική αντίδραση χρησιμοποιείται συχνά σαν επιχείρημα ότι πρόκειται για μια κατά φαντασίαν ενόχληση του ασθενούς χωρίς ουσιαστική υποκείμενη παθολογία. Με τα νέα δεδομένα ωστόσο καθίσταται σαφές ότι πρόκειται για μια πραγματική νόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή γαστρεντερολογίας Guy Boeckxstaens του Πανεπιστημίου KU Leuven.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης