Καρδιά: Πόσο κινδυνεύει όταν κάνει κρύο

Καρδιά: Πόσο κινδυνεύει όταν κάνει κρύο

Τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στη ζωή των ηλικιωμένων ανθρώπων και ειδικότερα των ανθρώπων με προϋπάρχοντα καρδιαγγειακά προβλήματα υγείας αναλύει η κ. Λυδία Τσουτσουμπή, Ερευνήτρια στοΕργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab

190304135744_kardiako_gynaika
Η έκθεση σε κρύο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας με κυριότερο όλων τις καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την έκθεση μας στο κρύο προκαλείται αγγειοσυστολή (δηλαδή έχουμε περισσότερο αίμα στον πυρήνα του σώματος μας και λιγότερο στην περιφέρεια), η οποία αναγκάζει την καρδιά να «δουλέψει» πιο σκληρά, και αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων με προϋπάρχοντα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επιπλέον, μελέτες στην βιβλιογραφία έχουν δείξει ότι ακόμα και η θερμοκρασία της προηγουμένης νύχτας, μπορεί να αυξήσει την θνησιμότητα και ότι η επίδραση του κρύου περιβάλλοντος επηρεάζει τα επίπεδα θνησιμότητας, λόγω καρδιαγγειακών αιτιών, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ζέστη. Όμως και η ζέστη δεν είναι αθώα, καθώς η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη ανησυχεί αρκετά τους ειδικούς υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης