Ήπαρ: Η απλή κίνηση – κλειδί που μειώνει θεαματικά τον κίνδυνο καρκίνου

Ήπαρ: Η απλή κίνηση – κλειδί που μειώνει θεαματικά τον κίνδυνο καρκίνου

Μια απλή κίνηση όπως ο περιορισμός του φαγητού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και κίρρωσης του ήπατος, ισχυρίζονται Κινέζοι επιστήμονες και παραθέτουν μια κινέζικη παροιμία που λέει: «για μεγάλη και καλή ζωή, να τρως μέχρι το στομάχι να γεμίσει ως 70% μόνο»

190612144642_liver
Σε μια σημαντική ανακάλυψη προέβη διεθνής επιστημονική ομάδα υπό την καθοδήγηση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Shinshu, η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του ήπατος. Η νέα τους έρευνα κατέληξε πως μόλις 30% λιγότερο φαγητό ή η κατανάλωση τροφής μέχρι να νιώσουμε κατά το 70% πλήρεις, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος εξαιτίας του ηπατικού λίπους.

Ο καρκίνος του ήπατος από την υπερσυσσώρευση λίπους στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται με τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, έχει αυξηθεί παγκοσμίως. Η πρόγνωση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό των περιπτώσεων καρκίνου αλλά, επιπρόσθετα, και της κίρρωσης του ήπατος. Τις περισσότερες φορές, υπαίτιοι της αύξησης λίπους στο ήπαρ είναι η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης