Το κόκκινο φρούτο που ρυθμίζει ουρικό οξύ και τριγλυκερίδια

Το κόκκινο φρούτο που ρυθμίζει ουρικό οξύ και τριγλυκερίδια

Καθώς βλέπουμε τα κεράσια στην αγορά η καλύτερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα αγοράσουμε, μια και πρόκειται για ένα φρούτο με πολλά οφέλη υγείας

glyko_kerasi-1280x720
Τα κεράσια έχουν σχετικά μικρή εποχικότητα σε σύγκριση με άλλα φρούτα, καθώς βρίσκονται στην εποχή τους του καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

«Το βασικότερο διατροφικό χαρακτηριστικό των κερασιών είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες. Οι ανθοκυανίνες, στις οποίες μάλιστα το κεράσι οφείλει το ζωηρό του χρώμα, έχουν έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύοντας τα κύτταρα του σώματος από τη φθορά και κατ΄ επέκταση τον οργανισμό από την εμφάνιση χρονίων νοσημάτων και ανακουφίζοντας από τη φλεγμονή και τον πόνο. Σε αυτές τις ουσίες έχουν αποδοθεί και σημαντικά οφέλη υγείας του κερασιού καθώς και του χυμού του» μας εξηγεί η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος κ. Κωσταλένια Καλλιανιώτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης