Κορωνοϊός: Η Κέιτ Μίντλετον τηρεί το «Μένουμε Σπίτι» μαζί με τα τρία παιδιά της

Κορωνοϊός: Η Κέιτ Μίντλετον τηρεί το «Μένουμε Σπίτι» μαζί με τα τρία παιδιά της

Στο εξοχικό τους στο Άμνερ Χολ έχουν καταφύγει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα παιδιά τους, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο πρίγκιπας Κάρολος μιλά για τις οδυνηρές στιγμές στην απομόνωση εξαιτίας του κορωνοϊού

KATE
Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε «κοινούς θνητούς» και γαλαζοαίματους. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας εγκατέλειψαν το Λονδίνο και μετακόμισαν σε βασιλικές κατοικίες της επαρχίας για να προστατευθούν από τον θανατηφόρο ιό. Η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ με τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο βρίσκονται στο κάστρο του Ουίνδσορ, ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος, που προσεβλήθη με ήπια συμπτώματα από κορωνοϊό, αναρρώνει στη Σκωτία ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλέτον μαζί με τα τρία παιδιά τους έχουν εγκατασταθεί στο εξοχικό τους «Άμνερ Χολ», στο Νόρφολκ.

Πηγή κοντά στον δούκα και την δούκισσα του Κέιμπριτζ αποκάλυψε στον βρετανικό Τύπο πώς η Κέιτ Μίντλετον καταφέρνει να κρατά απασχολημένα δημιουργικά τα παιδιά της ενώ βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα υπό τον φόβο του κορωνοϊού. Ο 6χρονος πρίγκιπας Γεώργιος φοιτά, ήδη, σε σχολείο του Λονδίνου, το οποίο έκλεισε, εξαιτίας της εξάπλωσης του φονικού ιού στη βρετανική πρωτεύουσα. Έτσι, η μέλλουσα βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιόνας, αν και συνεχίζει να εκτελεί τα επίσημα καθήκοντά της από το γραφείο της στο Άμνερ Χολ, παράλληλα, φροντίζει ο γιος της να κάνει τα μαθήματά του με τη βοήθειά της.

Όσο για την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ, η Κέιτ Μίντλετον την απασχολεί με πολλές δραστηριότητες αλλά της έχει, επίσης, αναθέσει να παίζει και με τον μικρότερο αδελφό της, πρίγκιπα Λούις, που τον Απρίλιο θα γίνει 2 ετών. Η πηγή δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Η Κέιτ επιβλέπει περισσότερο το διάβασμα. Περνά χρόνο κάθε μέρα κάνοντας κάτι μαζί τους». Όμως, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «Έχει σηκώσει τα μανίκια και ασχολείται, επίσης (με τα παιδιά)».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκεται τώρα στην «πρώτη γραμμή» ως εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας για να στηρίξει το έθνος που αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού καθώς η βασίλισσα είναι στο κάστρο του Ουίνδσορ και ο πατέρας του και διάδοχος του θρόνου, αναρρώνει στη Σκωτία. Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που απευθύνθηκε με βίντεο στους Βρετανούς για τον κορωνοϊό και μαζί με την Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκαν στις αρχές Μαρτίου ένα τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας για τον κορωνοϊό, που δημιούργησε το NHS.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μιλά για πρώτη φορά, μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό

Κλείσιμο
Ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε σήμερα για πρώτη φορά για τον κορωνοϊό και «την παράξενη και οδυνηρή θέση» στην οποία βρέθηκε επί μία εβδομάδα κατά την διάρκεια της εθελοντικής καραντίνας. Σε ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών ο διάδοχος του θρόνου απέτισε φόρο τιμής σε όσους εργάζονται αυτή τη στιγμή, όπως είναι το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και τόνισε πως είναι σημαντικό να ζούμε με ελπίδα.

Στο μήνυμά του προς τους Βρετανούς ο διάδοχος του θρόνου τόνισε πως είναι σημαντικό να δίνεται προτεραιότητα στο νοσηλευτικό προσωπικό όταν, μετά το τέλος της βάρδιας, πηγαίνει να ψωνίσει τρόφιμα. Πριν μερικές ημέρες στον βρετανικό Τύπο κυκλοφόρησε η φωτογραφία νοσοκόμας, η οποία μετά τη βάρδια της, πήγε σε σούπερ μάρκετ να ψωνίσει, αλλά βρέθηκε μπροστά σε άδεια ράφια.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ασθένησε ελαφρά από τον ιό και μετά από μία εβδομάδα εθελοντικής καραντίνας στη βασιλική κατοικία «Μπίρκχολ Χάουζ» στη Σκωτία, βγήκε από την απομόνωση την Δευτέρα. Η σύζυγός του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς βρέθηκε αρνητική στον ιό, αλλά παραμένει ακόμα σε κατ' οίκον καραντίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κορωνοϊός καλπάζει με 29.474 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.352 νεκρούς με 563 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονομολόγος του Χάρβαρντ: Η κρίση του κορωνοϊού ό,τι χειρότερο έχουμε δει τα τελευταία 150 χρόνια

Μπαλαούρας για τη φωτογραφία με τον ασθενή Μανώλη Γλέζο: «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη»

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη - Απαγορεύονται οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης