Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Μασσαλία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δείτε φωτογραφίες

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Μασσαλία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δείτε φωτογραφίες

Εξι χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός - Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί εκπαιδευμένα σκυλιά της γαλλικής Αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές των επίλεκτων γαλλικών δυνάμεων

olympiaki-floga
Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Μασσαλία, έξω από το παλιό λιμάνι της γαλλικής πόλης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας σήμερα Τετάρτη, 79 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των αγώνων του Παρισιού.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή παραλαβής της φλόγας που φτάνει με το «Belem», τρικάταρτο ιστιοφόρο, το οποίο αναχώρησε από την Ελλάδα στις 27 Απριλίου.

Η φλόγα είχε ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία 11 ημέρες νωρίτερα, ενώ το ιστιοφόρο που τη μετέφερε περίμεναν 1.024 σκάφη.

Δείτε φωτογραφίες:
olympiaki-floga5
olympiaki-floga4
olympiaki-floga1
olympiaki-floga2
olympiaki-floga3
Κλείσιμο
Εξι χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς ο Φλοράν Μανοντού, Γάλλος Ολυμπιονίκης του 2012 στα 50 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης ανδρών, αναμενόταν να μεταφέρει τη φλόγα στην ξηρά, παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί εκπαιδευμένα σκυλιά της γαλλικής Αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές των επίλεκτων γαλλικών δυνάμεων.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. «Η ζωή συνεχίζεται στη Μασσαλία, αλλά υπό συνθήκες υψηλής ασφαλείας» πρόσθεσε.

«Σχεδιάσαμε αυτή την εκδήλωση ως μία τελετή, την πέμπτη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, πέρα από τις τελετές έναρξης και λήξης» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρισιού 2024 Τιερί Ρεμπούλ, υπεύθυνος για τις τελετές.

«Η Μασσαλία είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθούν αναμνήσεις, ήταν η προφανής επιλογή» τόνισε ο Τονί Εστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού 2024, για τη Μασσαλία.

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία ραπ σε πλωτή σκηνή μπροστά σε 45.000 θεατές.

«Είναι τεράστια τιμή και νομίζω ότι είναι εξαιρετική προβολή για την πόλη» δήλωσε στο Reuters ο συνταξιούχος και ιδιοκτήτης σκάφους Ανρί Ζερέντ.


Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει την Πέμπτη με τους πρώην ποδοσφαιριστές της Olympique de Marseille, Ζαν-Πιερ Παπέν, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Μπαζίλ Μπολί, καθώς και τον σεφ τριών αστέρων Αλεξάντρ Μαζιά μεταξύ των λαμπαδηδρόμων.

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο «Γκέμπελς» της Βόρειας Κορέας - Πώς καλλιέργησε την προσωπολατρία προς τη δυναστεία των Κιμ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο - Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

Διπλό ριφιφί από διαρρήκτες σε εταιρεία εμπορίας χρυσού στον Πειραιά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης