Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στις ΗΠΑ : Τρία νέα κρούσματα στην Καλιφόρνια - Στα 11 συνολικά

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στις ΗΠΑ : Τρία νέα κρούσματα στην Καλιφόρνια - Στα 11 συνολικά

Τα έξι έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια - Διαπιστώθηκε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο - Οι ΗΠΑ θα στείλουν και άλλα αεροσκάφη για να επαναπατρίσουν Αμερικανούς 

california_virus
Ιδιαίτερα ανησυχητική έκταση αρχίζει να λαμβάνει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ανακοινώθαν άλλα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, όλα στην Καλιφόρνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 11.

Η Καλιφόρνια φαίνεται να αποτελεί τη «ναυαρχίδα» στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς τα έξι από τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχουν εντοπιστεί εκεί.

Τελευταίες περιπτώσεις που διαγνώστηκαν με τον νέο κορωνοϊό στην Καλιφόρνια, είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι. Ο 54χρονος σύζυγος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο επίκεντρο της εκδήλωσης του ιού, στην πόλη Ουχάν της Κίνας. Η 57χρονη συζυγός του, ωστόσο, δεν είχε ταξιδέψει μαζί του, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ιός μεταφέρθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το τρίτο κρούσμα που διαγνώστηκε την Κυριακή, ήταν μία ενήλικη γυναίκα από την Κίνα, η οποία αφίχθη στις ΗΠΑ στις 23 Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Και οι τρεις δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα, ωστόσο οι αρχές αναζητούν όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή στο διάστημα πριν εκδηλώσουν την ασθένεια, ώστε να τους κάνουν το τεστ και να διαπιστώσουν αν έχουν κολλήσει ή όχι.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν κι άλλα αεροσκάφη στη Χουμπέι για να επαναπατρίσουν Αμερικανούς

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον αεροσκάφη στην Κίνα για να επαναπατρίσουν Αμερικανούς από την επαρχία Χουμπέι.

«Μπορεί να μεταφέρουμε επίσης πολίτες και άλλων χωρών» καθώς και να «πάμε εκεί ιατρικές προμήθειες», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ουζμπεκιστάν.

Η δήλωση του Πομπέο καταγράφηκε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ του 2019-nCoV είναι πλέον 11 μετά τον εντοπισμό τριών νέων, ενός στην κομητεία Σάντα Κλάρα και δύο στην κομητεία Σαν Μπενίτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης