Η αύξηση της βίας στην γαλλική κοινωνία ανησυχεί τους 7 στους 10 Γάλλους, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Tο 70% των Γάλλων δεν εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία της χώρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και της τρομοκρατίας
Η αύξηση της βίας στην γαλλική κοινωνία ανησυχεί τους επτά στους δέκα Γάλλους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Odoxa-Backbone για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 70% των Γάλλων δεν εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία της χώρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και της τρομοκρατίας.
Εκτός από τα ζητήματα της ασφαλείας, από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι Γάλλοι εξακολουθούν να ανησυχούν περισσότερο για την αγοραστική τους δύναμη (46%) και την αύξηση των τιμών (35%) και λιγότερο για το κρατικό χρέος και τα ελλείμματα (11%) ή τον πόλεμο στην Ουκρανία (10%).
Σύμφωνα επίσης με την δημοσκόπηση, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί την πολιτική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρον «αναποτελεσματική» όσον αφορά την ανασφάλεια, έναντι 64% που έχει την ίδια άποψη για την πολιτική του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.