Άγριο «κράξιμο» στον Αυστραλό πρωθυπουργό από πυρόπληκτους: «Ξεκουμπίσου από 'δω»

Άγριο «κράξιμο» στον Αυστραλό πρωθυπουργό από πυρόπληκτους: «Ξεκουμπίσου από 'δω»

Πολλοί αρνήθηκαν να σφίξουν το χέρι του Μόρισον, με αποτέλεσμα οι κάμερες να καταγράψουν αρκετές... αμήχανες σκηνές, που έγιναν viral

morrison
Άκρως... επεισοδιακή υποδοχή επιφύλασσαν στον πρωθυπουργό τους Αυστραλοί πυρόπληκτοι στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρέθηκε εχθές ο Σκοτ Μόρισον για να συνομιλήσει με κατοίκους και να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Guardian, o Μόρισον βρέθηκε αντιμέτωπος με εξοργισμένους κατοίκους της πόλη Μπέγκα Βάλεϊ στο Κομπάργκο, όπου οι φλόγες προκάλεσαν πρόσφατα τρεις θανάτους και μεγάλες υλικές ζημιές. Το κλίμα ήταν μάλιστα τόσο εχθρικό, που ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποχωρήσει κακήν κακώς από την προγραμματισμένη συνάντησή του με πολίτες, αντιλαμβανόμενος ότι δεν επρόκειτο να είναι και τόσο ειρηνική.

Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που αποτυπώνει το κλίμα της χθεσινής επίσκεψης του Μόρισον στη Νέα Νότια Ουαλία αποτυπώνεται σε βίντεο που δημοσίευσαν τα αυστραλιανά ΜΜΕ.

«Πώς τα πάτε;» ρωτάει ο Μόρισον προσεγγίζοντας μια γυναίκα, η οποία έχει τα χέρια της κατεβασμένα. Μη βλέποντας ιδιαίτερη προθυμία για χειραψία, ο Αυστραλός πρωθυπουργός παίρνει μόνος του το χέρι της και άρχισε να το σφίγγει. Η γυναίκα, εμφανώς ταραγμένη, ακούγεται στο επίμαχο βίντεο να λέει με φωνή που τρέμει: «Θα σου σφίξω το χέρι μόνο αν αυξήσεις τη χρηματοδότηση του RFS (της Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας). Τόσοι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους».

Εκείνη τη στιγμή παρεμβαίνει ένας άνδρας προσπαθώντας μάλλον να την εμποδίσει να πει περισσότερα μπροστά στις κάμερες, ενω ο Αυστραλός πρωθυπουργός απομακρύνεται, απρόθυμος να την ακούσει. «Χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια» ακούγεται να λέει η γυναίκα, μιλώντας πια στην... πλάτη του Μόρισον.




Όπως επισημαίνει η Guardian, αργότερα συγκεντρωμένοι κάτοικοι προπηλάκισαν τον Αυστραλό πρωθυπουργό. «Μην περιμένες ψήφους από εμάς, φιλαράκο! Είσαι ηλίθιος!», «Ξεκουμπίσου από ΄δω!», «Φύγε, δεν είσαι ευπρόσδεκτος», φώναζαν κάτοικοι αντικρίζοντας τον Μόρισον, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μια γυναίκα, η οποία κρατούσε με σκοινί μια κατσίκα, κατηγόρησε τον Μόρισον ότι έχει ξεχάσει αυτήν την περιοχή της χώρας. «Δεν είναι δίκαιο, είμαστε τελείως ξεχασμένοι εδώ κάτω. Κάθε φορά που πλημμυρίζουμε ή καιγόμαστε δεν παίρνουμε τίποτα. Αν μέναμε στο Σίδνεϊ ή στη Βόρεια Ακτή θα πέφταν βροχή οι δωρεές και η ενίσχυση έκτακτης ανάγκης».

Κλείσιμο
Σε ένα άλλο στιγμιότυπο που κατέγραψαν τις κάμερες, ένας πυροσβέστης αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Μόρισον. «Δεν θέλω να σου σφίξω το χέρι», ακούγεται να λέει ο άνδρας στο βίντεο, ενώ ακολουθεί η αμήχανη αποχώρηση του Αυστραλού πρωθυπουργού χωρίς να πει κουβέντα.



Σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε σε μεταγενέστερο χρόνο, ο Μόρισον ζητά από τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην περιοχή να πει στον συγκεκριμένο άνδρα ότι λυπάται, λέγοντας ότι είναι σίγουρος πως ο πυροσβέστης είναι «πολύ κουρασμένος». Η απάντηση που λαμβάνει είναι ότι πυροσβέστης έχασε το σπίτι του στις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης