Θρίλερ ξανά για την υπόθεση Ντούλου: Η «δολοφονημένη» σύζυγος έκανε... εξέταση αίματος

Θρίλερ ξανά για την υπόθεση Ντούλου: Η «δολοφονημένη» σύζυγος έκανε... εξέταση αίματος

Η ιατρική εξέταση της εξαφανισμένης πρώην συζύγου του Φώτη Ντούλου δίνει νέα τροπή στην υπόθεση του Ελληνα επιχειρηματία - Τι λέει ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις στο «ΘΕΜΑ» για τη δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κονέκτικατ σχετικά με το αν ο πελάτης του να μπορεί να παραχωρεί συνεντεύξεις

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
doulos-ar
Οταν περπατάει στον δρόμο ο Φώτης Ντούλος νιώθει σίγουρα διάφορα βλέμματα να καρφώνονται πάνω του, αφού είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο θρίλερ με την εξαφάνιση της πρώην συζύγου του Τζένιφερ. Αυτής που τα ίχνη της χάθηκαν τον περασμένο Μάιο, χωρίς έκτοτε να έχει δώσει σημεία ζωής εκτός από ένα, το οποίο αποτελεί και το τελευταίο στοιχείο στην πολύκροτη υπόθεση.

Πρόκειται για μια εξέταση αίματος που φέρεται να έχει κάνει στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του ο Ελληνας επιχειρηματίας. Το έγγραφο προέρχεται από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία είναι συμβεβλημένος αυτός και η οικογένειά του και είναι ένας κατάλογος με διάφορες εξετάσεις που πραγματοποιούν ανά διαστήματα τα μέλη της.

Σε αυτό η Τζένιφερ Φάρμπερ, που εξαφανίστηκε στις 24 Μαΐου, εμφανίζεται να έχει πραγματοποιήσει εξέταση αίματος για λόγους αναπαραγωγής. Το νέο στοιχείο δεν έχει αξιολογηθεί πλήρως από τις Αρχές, οι οποίες κατηγορούν τον Φώτη Ντούλο για απόκρυψη και παραποίηση στοιχείων της υπόθεσης.

doulos1
Το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος της 22ας Σεπτεμβρίου 2019



Μετά την προφυλάκισή του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τα όρια της Πολιτείας του Κονέκτικατ, ενώ φοράει και ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού στο πόδι. Ο ίδιος δηλώνει αθώος από την πρώτη στιγμή και στις 12 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση που του έχει επιβληθεί να κάνει δηλώσεις ή να παραχωρεί συνεντεύξεις για την υπόθεση.

Ενα ευχάριστο σε ό,τι αφορά τον Φώτη Ντούλο είναι ότι η υποχρέωση μηνιαίας ακρόασης που έδινε στην Αστυνομία αίρεται κατά κάποιον τρόπο, αφού μετά την τελευταία ενημερώθηκε ότι η επόμενη θα γίνει τον Ιανουάριο. Το δυσάρεστο είναι ότι χώρισε με τη μέχρι πρότινος σύντροφό του Μισέλ Τροκόνις, η οποία εικάζεται ότι δεν άντεξε τη συνεχόμενη πίεση που της ασκήθηκε από τις Αρχές για εμπλοκή της στην υπόθεση. Η Τροκόνις κατέθεσε τρεις φορές στις Αρχές και τίποτε πλέον δεν ήταν το ίδιο γι’ αυτήν και τον Ελληνα αγαπημένο της, με τον οποίο συζούσαν τα τελευταία τρία χρόνια. Το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί και ο επιχειρηματίας εξακολουθεί να μην έχει -μετά τη δικαστική απαγόρευση- καμία επαφή με τα παιδιά του εδώ και έξι μήνες.

Θέλει να μιλήσει

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τον δικηγόρο του Φώτη Ντούλου, Νορμ Πάτις, είναι να μπορέσει ο πελάτης του να μιλήσει και να δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση εξαφάνισης της Τζένιφερ.

«Στις 12 Δεκεμβρίου έχουμε τη δίκη στο Ανώτατο Δικασήριο του Κονέκτικατ για να μπορέσει ο Φώτης να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να μιλάει ελεύθερα, κάτι που δεν μπορεί να κάνει τώρα», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Πάτις. «Αν δεν πετύχουμε τον σκοπό μας, η επόμενη κίνηση θα είναι να προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες από την ημέρα που η Τζένιφερ Φάρμπερ, πρώην σύζυγος του Ντούλου, εθέαθη ζωντανή για τελευταία φορά. Παρά τις έρευνες που έχουν γίνει, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η σορός της -αν έχει πεθάνει-, ούτε έχει εντοπιστεί κάποιο στοιχείο ότι είναι ζωντανή, γεγονός που πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση που συγκλόνισε την Αμερική, αλλά και τους συγγενείς και φίλους του Ντούλου στην Ελλάδα.

Ο τελευταίος, στη μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ», ευχήθηκε η Τζένιφερ να είναι ζωντανή και μίλησε αναλυτικά για την υπόθεση που στοιχειώνει τη ζωή του.

Αυτή που ζούσε ως γόνος εύπορης οικογένειας και ως ένας ιδιαίτερα γοητευτικός νεαρός, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του ’80 λάτρευε το σκι και έφευγε από τη Χατζηγιάνη-Μέξη στο «Hilton» για να κατέβει στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Η ζωή του φάνταζε ιδανική όταν έφυγε στην Αμερική για σπουδές -πρώτα στο Columbia και μετά στο Brown-, προτού μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε στην Ernst & Young, μία από τις πλέον γνωστές εταιρείες ορκωτών λογιστών στον κόσμο.


lost
Η εξαφανισμένη πρώην σύζυγός του Τζένιφερ Φάρμπερ


Εβγαζε πολύ καλά λεφτά και είχε τη δυνατότητα το καλοκαίρι να κάνει θαλάσσιο σκι στα Χάμπτονς και τον χειμώνα να κατεβαίνει τις χιονισμένες πλαγιές του Ασπεν, στο Κολοράντο. Εκεί όπου ένα βράδυ είδε ξανά την παλιά του συμφοιτήτρια Τζένιφερ Φάρμπερ, μια όμορφη γυναίκα με ξανθά μαλλιά, με την οποία έμελλε να πορευτούν μαζί για δώδεκα χρόνια.

Το διαζύγιό του μαζί της δεν ήταν εύκολο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που το πρώην ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, δύο φορές δίδυμα (δύο αγόρια, αγόρι-κορίτσι) και στο τέλος άλλη μια κόρη, τα οποία βρέθηκαν άθελά τους μέσα στη δίνη ενός σκληρού χωρισμού.

Η 24η Μαΐου ήταν η τελευταία φορά που η πρώην σύζυγος του Φώτη, η οποία έμενε μαζί με τα παιδιά τους στη Νέα Χαναάν σε μια εντυπωσιακή κατοικία που είχε νοικιάσει, εθεάθη ζωντανή. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε και ο εφιάλτης του Ελληνα επιχειρηματία, τον οποίο οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν άμεσα εμπλεκόμενο.

Το ένταλμα σύλληψης περιέχει στοιχεία αλλά και ερμηνείες που βρίσκουν κάθετα αντίθετους τον Φώτη Ντούλο και τον δικηγόρο του. Αφού πλήρωσε εγγύηση 500.000 δολαρίων επέστρεψε στην έπαυλη όπου έμενε μαζί με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους στο Κονέκτικατ, όταν όλα στη ζωή του φάνταζαν σαν ένα ωραίο παραμύθι.

Τα τελευταία δεν τα έχει δει από τις 24 Μαΐου, όταν παρόλο που το δικαστήριο -λόγω του διαζυγίου- απαγόρευε να εγκαταλείψουν την Πολιτεία του Κονέκτικατ, αυτά μετέβησαν με την νταντά τους στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα τους είχε κανονίσει να εξεταστούν από οδοντίατρο και μετά θα τα συναντούσε εκεί για να επιστρέψουν όλοι στη Νέα Χαναάν, μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ.
Από εκείνο το απόγευμα μένουν μαζί με τη γιαγιά τους Γκλόρια -ο πατέρας της Τζένιφερ, Χίλιαρντ Φάρμπερ, αντιπρόεδρος της Chase Manhattan Bank, απεβίωσε πριν από δύο χρόνια- και ο Φώτης Ντούλος δεν τα έχει δει, ούτε έχει μιλήσει μαζί τους.

Την ίδια στιγμή η Τζένιφερ Φάρμπερ θεωρείται νεκρή από τους οικείους της, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για την ανεύρεσή της εξακολουθούν να παραμένουν άκαρπες.


Στοιχεία και αντιφάσεις

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση είναι πεπεισμένες ότι ο Ελληνας επιχειρηματίας παραποίησε ή κατέστρεψε αποδεικτικό υλικό και στοιχεία, κάτι όμως που εκείνος δεν αποδέχεται.

Ο δικηγόρος του Νορμ Πράτις αλλά και ο ίδιος εντόπισαν μέσα στις σελίδες κατηγορητηρίου του πολλά στοιχεία που δημιουργούν τουλάχιστον αντιφάσεις, όπως η φράση «possible blood stains», δηλ. «πιθανόν κάτι που μοιάζει με αίμα», το οποίο βρέθηκε στο κάθισμα ενός pick up Toyota που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ντούλος.

Μέχρι τώρα μάλιστα δεν έχουν ενημερωθεί για το αν αυτό που πιθανόν μοιάζει με αίμα εξετάστηκε, τι τύπος αίματος είναι, αν είναι όντως αίμα και, το σημαντικότερο, αν ανήκει στην πρώην σύζυγό του.
Τις ίδιες ενστάσεις έχουν και για τους λεκέδες αίματος που βρέθηκαν στο γκαράζ, αφού στο ένταλμα δεν διευκρινίζεται αν εξετάστηκαν και σε ποιον ανήκουν.




warrant
Η πρώτη σελίδα της δικογραφίας «Ντούλος»

Από την άλλη, κανείς δεν ξέρει τι έχει να πει ο Ντούλος για το δρομολόγιο με το κόκκινο Toyota και τις σακούλες που πέταγε, καθώς και για τις πινακίδες που βρέθηκαν σε έναν υπόνομο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει.

Αυτό που δεν αναφέρεται στο ένταλμα είναι ότι στις 21 Μαΐου, όταν ο γιος του Κωνσταντίνος είχε την ονομαστική του εορτή, η Τζένιφερ Φάρμπερ κάλεσε τον Φώτη Ντούλο στο σπίτι της για να πει και αυτός χρόνια πολλά στο παιδί.

Ο τελευταίος αγόρασε μια τούρτα και πέρασε κάποιες ώρες με τα παιδιά του πριν επιστρέψει στο σπίτι του παίζοντας μαζί τους, ενώ έφαγαν όλοι μαζί.

Αργότερα η Αστυνομία έκανε λόγο για δικό του DNA στο σπίτι της Τζένιφερ, κάτι απόλυτα λογικό για τον ίδιο αφού έφαγε τούρτα, ήπιε νερό και χρησιμοποίησε σκεύη και μαχαιροπίρουνα.
Σε ό,τι αφορά την πρώτη κλήση του από την Αστυνομία, πήγε με όλη την καλή πρόθεση να καταθέσει για την εξαφάνιση της πρώην συζύγου του αρχικά.

Ηταν ο δικηγόρος του που τον απέτρεψε από μια τέτοια κίνηση, έχοντας ως δεδομένο από την πείρα του ότι στην Αμερική η Αστυνομία ενίοτε λειτουργεί με μεθόδους που στοχοποιούν απευθείας με συγκεκριμένες ανακριτικές μεθόδους τον άνθρωπο που υποπτεύεται.

Από την άλλη, η άρνηση του αυτή μάλλον ενέτεινε τις υποψίες των Αρχών ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Τζένιφερ, γι’ αυτό και ζήτησαν να δουν το κινητό του. Ο Ντούλος αρχικά το έδωσε, όπως και τον κωδικό για να το ξεκλειδώσουν, αλλά όταν το ζήτησε πίσω, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και επέμειναν να το κρατήσουν.

doulos2
Ο Φώτης Ντούλος με τα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης