Ο πρώην υπάλληλος του Facebook που βοήθησε τον Τραμπ να γίνει πρόεδρος... τώρα αλλάζει στρατόπεδο

Ο πρώην υπάλληλος του Facebook που βοήθησε τον Τραμπ να γίνει πρόεδρος... τώρα αλλάζει στρατόπεδο

Ο λόγος για τον Τζέιμς Μπαρνς, έναν άνθρωπο σοβαρό, μετρημένο, που, όπως λέει, θέλει να κάνει το κόσμο καλύτερο

2_w_993_q_high_c_0_bild
Σ΄έναν 28χρονο υπάλληλο του Facebook είχαν αναθέσει αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων την προώθηση του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο λόγος για τον Τζέιμς Μπαρνς, έναν άνθρωπο σοβαρό, μετρημένο, που, όπως λέει, θέλει να κάνει το κόσμο καλύτερο.

Μεγάλωσε σε οικογένεια Ευαγγελιστών, πήγαινε συχνά στην Εκκλησία και ήταν σταθερά Ρεπουμπλικάνος. Ξεχώρισε από τους συναδέλφους του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να του αναθέτει την προώθηση της στρατηγικής του Τραμπ με στόχο τη ανάληψη της προεδρίας. Για τις εκλογές του 2020, όμως αποφάσισε να γίνει «αντάρτης» στηρίζοντας το κόμμα των Δημοκρατικών.

Η αποκάλυψη του άγνωστου μέχρι σήμερα υποστηρικτή του Τραμπ που έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου μέσω του Facebook, έρχεται την ώρα που τα social media βάζουν φρένο στις πολιτικές διαφημίσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», ο Μπαρνς αποχώρησε από τα γραφεία του Facebook την Άνοιξη, και παραδέχτηκε ότι έχει επικεντρωθεί στη χρήση στρατηγικών ψηφιακής διαφήμισης που χρησιμοποίησε για λογαριασμό της εκστρατείας Τραμπ για να αποτρέψει αυτή την φορά την επανεκλογή του.

Ο Μπαρνς απαρνήθηκε το κόμμα του αν και πλέον είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Πλέον εργάζεται στην μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ακρωνύμιο». Ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα, Ντέιβιντ Πλαφ, έχει σημαντικό ρόλο στην εταιρεία.

Εκθέτοντας τον πρώην εργοδότη του, το Facebook, o Μπαρνς έβγαλε στη φόρα τα εργαλεία και προιόντα του Facebook που χρησιμοποίησε για να διαδώσει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Παραδέχτηκε ότι πιέστηκε από την εκστρατεία Τραμπ όσο και από κάποιους συναδέλφους στο Facebook και εξέφρασε την ανησυχία του για την επιρροή της εταιρείας στον πολιτικό λόγο.

Για τις εκλογές του 2020, οι πολιτικές δαπάνες για ψηφιακή διαφήμιση αναμένεται να φθάσουν τα 2,9 δισεκατομμύρια από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Borrell Associates Inc.

Το Facebook έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στις τρεις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, έχει δεχθεί δριμεία κριτική για το ότι παρέχει σε κομματικές εκστρατείες πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία στόχευσης, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις επέτρεψαν στους πολιτικούς φορείς να απομονώσουν ομάδες χρηστών για παραπλανητικές διαφημίσεις.

Κλείσιμο
Αποφάσισε λοιπόν να προβεί σε αλλαγές για να φρενάρει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης καταργώντας τις προμήθειες για τους υπαλλήλους που πωλούν πολιτικές διαφημίσεις. Η εταιρεία εξετάζει επίσης τρόπους για να καταστήσει δυσκολότερη την στόχευση πολιτικών διαφημίσεων σε πολύ μικρές ομάδες ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης