Κατεχόμενα: Υπό βροχή και χωρίς τουρκικά αεροπλάνα η παρέλαση για το ψευδοκράτος

Κατεχόμενα: Υπό βροχή και χωρίς τουρκικά αεροπλάνα η παρέλαση για το ψευδοκράτος

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν «παρέλασε» σε στρατιωτικό όχημα αλλά με πολιτικό αυτοκίνητο αντίκα, τύπου Κάντιλακ

katexom2
Με βροχή πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στην οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πολιτικό αυτοκίνητο αντίκα, τύπου Κάντιλακ, και χαιρέτησε τον κόσμο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια -όπως συνέβη και πέρυσι- ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος ηγέτης διασχίζει την λεωφόρο όπου γίνεται η παρέλαση σε στρατιωτικό όχημα, τύπου τζιπ. Λόγω της βροχής, όμως, ο Μουσταφά Ακιντζί διάβασε μόνο μέρος της ομιλίας του, η οποία διανεμήθηκε γραπτώς στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, δεν ήθελε να αφήσει τους στρατιώτες και τους φοιτητές σαν περιμένουν στη βροχή.

katexom1


Και φέτος η παρέλαση ξεκίνησε με την μονάδα Μεχτεράν των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (οθωμανική στρατιωτική μπάντα) ενώ παρέλασε μια ακόμη οθωμανική ομάδα του τουρκικού στρατού, με σπαθιά και ασπίδες.

Πρώτοι πέρασαν οι μαθητές διαφόρων βαθμίδων και μετά μονάδες των «δυνάμεων ασφαλείας», της «πυροσβεστικής», της «αστυνομίας», της «πολιτικής άμυνας», τανκ και άλλα οχήματα, κλασικά παλιά αυτοκίνητα.

Κλείσιμο
Γύρω στις 11.30 του χώρου της παρέλασης υπερίπταντο δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ φέτος δεν πέταξαν τουρκικά F-16 της ομάδας επιδείξεων Solo Türk της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης