Χίλαρι Κλίντον: Να πληρώσει ο Ζούκερμπεργκ γιατί έβλαψε τη Δημοκρατία

Χίλαρι Κλίντον: Να πληρώσει ο Ζούκερμπεργκ γιατί έβλαψε τη Δημοκρατία

«Η χειραγώγηση της πληροφορίας υπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων απίστευτα πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», σχολίασε η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

oZCY5kdZ
Σφοδρή επίθεση στον Μάρκ Ζούκερμπεργκ εξαπέλυσε σήμερα η Χίλαρι Κλίντον εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για το αν μπορούν να διενεργηθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Μιλώντας στη Νέα Υόρκη υποστήριξε ότι απειλούνται οι επικείμενες εκλογές τόσο στη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ. Αναπόφευκτα οι ψευδείς πληροφορίες στο Facebook θα έχουν αντίκτυπο στις εκλογές, επειδή η προπαγάνδα λειτουργεί, είπε η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Χίλαρι Κλίντον μίλησε σε εκδήλωση για το «The Great Hack», το ντοκιμαντέρ του Netflix για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, που απέκτησε παράνομα τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, για να στοχεύσει ψηφοφόρους στις αμερικανικές εκλογές.

Αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου, σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία, σχολίασε η Κλίντον και επιτέθηκε στο Facebook.

«Οταν το Facebook είναι η βασική πηγή ειδήσεων για πάνω από τους μισούς Αμερικανούς και η μοναδική πηγή ειδήσεων που προσέχουν οι περισσότεροι από αυτούς, και ανακοινώνει ότι δεν έχει ευθύνη για τη δημοσίευση ψευδών διαφημίσεων… πώς θα έχεις ακριβή ενημέρωση για το οτιδήποτε, πόσο μάλλον για τους υποψήφιους;», διερωτήθηκε η Χίλαρι Κλίντον.

«Παρακολουθούμε έναν πόλεμο στην αλήθεια, στον οποίο η χειραγώγηση της πληροφορίας υπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων απίστευτα πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», σχολίασε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης