Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι: Τίθεται επικεφαλής φόρουμ πολιτών για το Brexit

Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι: Τίθεται επικεφαλής φόρουμ πολιτών για το Brexit

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, αν και ψήφισε για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, δήλωσε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit θα πρέπει να γίνει σεβαστό από τους διαφωνούντες

Tearfund-crop2
Θέση για την πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με αφορμή την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να βάλει «λουκέτο» επί πέντε εβδομάδες στη Βουλή, πήρε και ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

«Οι Remainers (αυτοί που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ), θα πρέπει να σταματήσουν τη "γκρίνια" και να αποδεχθούν την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο θρησκευτικός ηγέτης της Εκκλησίας της Αγγλίας και πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι «δημοκράτης», αλλά δεν θα επιθυμούσε την επανάληψη δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο 63χρονος Αρχιεπίσκοπος ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, αλλά τώρα, όπως δήλωσε, «είναι αναγκαίο να επικεντρωθούμε στην επανένωση της χώρας, παρά στην ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος». Ο ίδιος, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για να τεθεί επικεφαλής ενός φόρουμ πολιτών με θέμα το Brexit.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στους Times την Τρίτη, εξέχοντες βουλευτές από το Συντηρητικό αλλά και από το Εργατικό Κόμμα, έχουν πλησιάσει τον θρησκευτικό ηγέτη για να οργανωθεί μια δημόσια συζήτηση με θέμα την εξέλιξη του Brexit, αφού στις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «με ή χωρίς συμφωνία».

Πάντως, οι οπαδοί του Brexit δεν βλέπουν με καλό μάτι την ανάμιξη του εκκλησιαστικού ηγέτη σε ένα ουσιαστικά πολιτικό θέμα ενώ εκείνος επιμένει πως κανένα φόρουμ δεν θα λειτουργήσει σαν «Δούρειος Ίππος» για να ακυρωθεί το Brexit. Μάλιστα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Church Times ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλίας δήλωσε πως δεν υποστηρίζει όσους ζητούν επανάληψη ενός δημοψηφίσματος με θέμα το Brexit. «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης (από την ΕΕ)», δήλωσε ο Ουέλμπι.

Σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι τόνισε πως η Εκκλησία της Αγγλίας θα μπορούσε να βοηθήσει να «μαλακώσουν» οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του Brexit. «Η Εκκλησία είναι ένας από εκείνους τους θεσμούς που μπορεί να το κάνει», ανέφερε ο Ουέλμπι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης