Αθλητικογράφος της Guardian ανακοίνωσε μέσω βίντεο ότι είναι transgender

Αθλητικογράφος της Guardian ανακοίνωσε μέσω βίντεο ότι είναι transgender

H Νίκι Μπαντίνι, που μέχρι πρόσφατα υπέγραφε τα άρθρα της ως «Πάολο», ενημερώνει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τη δουλειά της

bandini
Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενδεχομένως να γνωρίζουν το όνομα «Πάολο Μπαντίνι». Πρόκειται για αθλητικογράφο που υπέγραφε με το συγκεκριμένο όνομα εδώ και 13 χρόνια πολλά άρθρα σε γνωστά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων στη εφημερίδα Guardian και το ESPN.

Στο εξής, τα άρθρα που γράφονται από το συγκεκριμένο άτομο θα φέρουν όμως διαφορετική υπογραφή.

Με βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, η Νίκι Μπαντίνι (όπως είναι το νέο όνομα της αθλητικογράφου) ανακοίνωσε ότι είναι transgender και «συστήθηκε» ξανά στο κοινό της ως φυλομεταβατική, διαβεβαιώνοντάς το ότι δεν θα αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τη δουλειά της.

Όπως εξήγησε, πριν από κάμποσο καιρό έκανε coming out στα κοντινά της πρόσωπα και στη συνέχεια αποφάσισε να ενημερώσει και τους αναγνώστες που παρακολουθούν τη δουλειά της.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά στη δουλειά μου. Θα συνεχίσω να καλύπτω το ιταλικό ποδόσφαιρο, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κι ελπίζω και μερικούς αγώνες του NFL αυτή τη σεζόν, όπως έκανα στο παρελθόν», αναφέρει η Μπαντίνι στο βίντεο, επισημαίνοντας ότι επέλεξε αυτό το μέσο για να ξεπεράσει την «αρχική αμηχανία» που ίσως προκαλούσαν στο κοινό οι αλλαγές στο παρουσιαστικό της και την υπογραφή της.

Σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Guardian, η Μπαντίνι επισημαίνει ότι παραμένει «αθλητικογράφος» και ότι η αγάπη της για το γράψιμο είναι ολοζώντανη.

Κλείσιμο
«Είναι OK να αισθάνεστε κάποια σύγχυση. Είναι ΟΚ για άτομα που με ξέρουν και παρακολουθούν τη δουλειά μου να χρειαστούν λίγο χρόνο να συνηθίσουν το νέο μου όνομα ή το γεγονός ότι χρησιμοποιώ άλλες αντωνυμίες για το πρόσωπό μου. Θα ήταν υποκριτικό από τη μεριά μου να περιμένω από τους άλλους ανθρώπους να δεχτούν σε μια στιγμή πληροφορίες που εγώ χρειάστηκα αναρίθμητες ώρες θεραπείας να αποδεχτώ».




Όπως εξηγεί η Μπαντίνι «η μετάβαση είναι ένα ταξίδι, και μάλιστα αργό. Μίλησα για τα συναισθήματά μου στα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή μου πριν από τρία χρόνια, χωρίς κάποια αποφασιστική δήλωση αλλά με πολλά δάκρυα και μια κρίση πανικού. Ένα κομμάτι μου ήλπιζε ότι μιλώντας για τη δυσφορία φύλου που βίωνα, ίσως αυτή να εξαφανιζόταν».

Ωστόσο αυτό δεν συνέβη και έτσι η αθλητικογράφος βρέθηκε μπροστά στο εξής δίλημμα: να «παραιτηθεί» από τη ζωή ή να βρει έναν νέο τρόπο να προχωρήσει μπροστά.

«Χρειάστηκαν ένα εκατομμύριο μικροσκοπικά βήματα για να αρχίσω να νιώθω άνετα με τον εαυτό μου» αναφέρει η αθλητικογράφος.

Η έκκληση που απευθύνει η ίδια στο κοινό της είναι να την αντιμετωπίσουν με σεβασμό και καλοσύνη, παρότι γνωρίζει ότι η αθλητική δημοσιογραφία είναι μερικές φορές εχθρική απέναντι στα «μη στρέιτ άτομα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης