ΗΠΑ - Τουρκία: Πιο κοντά στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία μετά τις σκληρές κόντρες

068_AA_29062019_977390

Αμερικανική αντιπροσωπεία έφτασε στην νότια τουρκική επαρχία Σανλιούρφα για την έναρξη των εργασιών για τη σύσταση ενός κέντρου κοινών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία - Ο Τούρκος υπουργός προειδοποίησε ότι η Άγκυρα έχει εναναλλακτικά σχέδια αν η συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν επιτύχει

Μέτρο για την αποφυγή της σύγκρουσης μεταξύ τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων σχεδιάζουν από κοινού ΗΠΑ- Τουρκία, ύστερα από σειρά πολύμηνων αντιπαράθεσων και με τις διμερείς σχέσεις να κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.

Αμερικανική αντιπροσωπεία έφτασε στην νότια τουρκική επαρχία Σανλιούρφα για την έναρξη των εργασιών για τη σύσταση ενός κέντρου κοινών επιχειρήσεων με στόχο το συντονισμό της σχεδιαζόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δύο νατοϊκοί σύμμαχοι συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσταση αυτού του κέντρου στη γειτονική χώρα, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι κρίσιμες λεπτομέρειες της ζώνης αυτής, όπως η έκταση της περιοχής που θα καλύπτει και η δομή της διοίκησης των κοινών περιπολιών που θα διεξάγονται στο τμήμα αυτό της συριακής επικράτειας.

Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει να λειτουργεί τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. «Εντός αυτού του πλαισίου, μια εξαμελής αμερικανική αντιπροσωπεία έφτασε στην Σανλιούρφα για τις προπαρασκευαστικές προετοιμασίες», τόνισε το υπουργείο με ανάρτηση στο Twitter.

«Η Άγκυρα έχει εναλλακτικά σχέδια αν η Ουάσινγκτον δεν συμφωνήσει»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο TRT, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα έχει εναναλλακτικά σχέδια αν η συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν επιτύχει.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα βήματα που έχουν γίνει με τις ΗΠΑ έπειτα από τη σύσταση του κέντρου θα είναι σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της συμμαχίας και της στρατηγικής συνεργασίας.

Προειδοποίησε πως αν δεν οι εργασίες με τις ΗΠΑ για τη ζώνη ασφαλείας δεν έχουν αποτέλεσμα, η Άγκυρα μονομερώς θα εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια για το βόρειο τμήμα της Συρίας.

«Πείτε το σχέδιο Β, ή σχέδιο Γ, αν δεν λειτουργήσει αυτό, θα καταφύγουμε σε μονομερείς δράσεις στη βόρεια Συρία», δήλωσε ο Ακάρ χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Last

Ο απόλυτος εξευτελισμός μιας τέως υπερδύναμης ή το έργο ,, ο καραγκιόζης , πρόεδρος ,,.-

Bob

Τους γλεντάει όλους ο Ταγίπ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης