Επίθεση στο Οχάιο: Σε πρώιμο στάδιο η έρευνα, λέει η αστυνομία

Επίθεση στο Οχάιο: Σε πρώιμο στάδιο η έρευνα, λέει η αστυνομία

«Αντιδρώ καλά υπό πίεση. Μαθαίνω γρήγορα. Θέλω να πετύχω» έλεγε για τον εαυτό του ο 24χρονος μακελάρης, που σπούδαζε ψυχολογία - Απειλούσε γυναίκες που το απέρριπταν ερωτικά

oxaio_betts
Ο 24χρονος ένοπλος που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο είχε προβληματικό παρελθόν, ενώ είχε απειλήσει συμμαθητές του στο σχολείο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, με την αστυνομία να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να διευκρινιστεί το κίνητρο για το χθεσινό μακελειό.

Ο ένοπλος, κρατώντας ένα τουφέκι εφόδου και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα, προκάλεσε μακελειό σε μια συνοικία γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν ο 24χρονος Κόνορ Μπετς από το Μπέλμπρουκ του Οχάιο.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα) στην περιοχή Όρεγκον της πόλης και διήρκησε πολύ λίγο καθώς η αστυνομία που ήταν σε κοντινή απόσταση παρενέβη και τον εξουδετέρωσε. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται η αδελφή του Μπετς ενώ τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την εξουδετέρωση του δράστη

VIDEO: Officers stop Dayton shooting suspect before he enters Ned Pepper's


«Είμαστε σε πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο σε αυτή την έρευνα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιτον, Ρίτσαρντ Μπίελ σε συνέντευξη Τύπου. «Θα ήταν ανεύθυνο σε αυτή τη φάση να κάνουμε υποθέσεις για το κίνητρο. Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες σε αυτό το στάδιο για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα που θέτει όλος ο κόσμος ‘Γιατί;’».

Απειλούσε γυναίκες που τον απέρριπταν ερωτικά

Το CNN μετέδωσε ότι ο Μπετς είχε ιστορικό στο να απειλεί γυναίκες που τον απέρριπταν ερωτικά. Εκτός από τα προβλήματα αυτά, ο Μπετς είχε λάβει κλήσεις από την τροχαία για υπερβολική ταχύτητα και άλλες μικρές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.



«Αντιδρώ καλά υπό πίεση - Μαθαίνω γρήγορα»

Κλείσιμο
Σπούδαζε ψυχολογία σε τοπικό κολλέγιο και εργαζόταν σε εστιατόριο. Σε διαδικτυακό του προφίλ, ο Μπετς φέρεται να λέει για τον εαυτό του ότι «Αντιδρώ καλά υπό πίεση. Μαθαίνω γρήγορα. Θέλω να πετύχω». Τίποτα στο ιστορικό του δεν αποτελεί ένδειξη ότι θα μπορούσε να αγοράσει ένα τουφέκι εφόδου, το οποίο υπέστη μετατροπές όταν πουλήθηκε, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Στο τουφέκι προστέθηκε γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας. Αγοράστηκε διαδικτυακά από έμπορο στο Τέξας και εστάλη σε τοπικό αντιπρόσωπο όπλων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.



Η αδελφή του Μπετς, η 22χρονη Μέγκαν Μπετς, ήταν η πρώτη που σκοτώθηκε. Ο Μπίελ δήλωσε ότι τα δύο αδέλφια έφθασαν στο σημείο με το ίδιο όχημα μαζί με ένα ακόμα άτομο νωρίτερα το ίδιο βράδυ, αλλά χωρίστηκαν πριν από την επίθεση. Το τρίτο άτομο —πιθανόν ο φίλος της αδερφής του δράστη— τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Μπίελ δήλωσε ότι οι γονείς του Μπετς περνούν δύσκολες ώρες. «Είναι εφιάλτης για αυτούς και νομίζω ότι υποφέρουν, όπως αντιλαμβάνεστε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης