Σάλος στο Ισραήλ για τον υπ. Παιδείας που ζητά «θεραπεία μεταστροφής» για τους ομοφυλόφιλους

ypoyrgos-paideias

Τον αποδοκίμασε και ο Νετανιάχου

Υπέρ της αποκαλούμενης «θεραπείας μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων τάχθηκε ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ και αρχηγός του υπερεθνικιστού κόμματος Ενωμένη Δεξιά, Ραφί Πέρετζ, προκαλώντας εκτός από την οργή της αντιπολίτευσης και οργανώσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας και την αποδοκιμασία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η αποκαλούμενη «θεραπεία μεταστροφής», αποτελεί μια απόπειρα μεταβολής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, μέσα από ψυχολογικά, πνευματικά - και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις - σωματικά μέσα.

Οι περισσότερες χώρες της Δύσης απαξιώνουν αυτή την πρακτική, την οποία έχουν καταδικάσει ως δυνητικά επιβλαβή και επικίνδυνη ιατρικοί σύλλογοι, ανάμεσά στους οποίος και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Πέρετζ, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στην δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πιστεύει ότι η θεραπεία μεταστροφής μπορεί να έχει αποτελέσματα.

«Έχω μια πολύ βαθιά εξοικείωση με το ζήτημα της εκπαίδευσης και επίσης εφαρμόσει την θεραπεία», είπε στο Channel 12.

Δίνοντας ένα παράδειγμα ενός ομοφυλόφιλου, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, «είχε την τάση», ο Πέρετζ είπε: «Αρχικά, τον αποδέχθηκα. Του είπα θερμά λόγια. Του είπα "Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας αναλογιστούμε". Ο στόχος είναι πρώτα από όλα για τον ίδιο να μάθει καλά τον εαυτό του…και τότε να αποφασίσει».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, που ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου επιτρέπει την ορθόδοξη κατήχηση σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία είναι Εβραίοι οι οποίοι κατά κύριο λόγο προσδιορίζονται είτε ως κοσμικοί, είτε για μια πιο ήπια τήρηση των θρησκευτικών τύπων.

Μια ισραηλινή οργάνωση υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (Israel's LGBT Task Force) απαίτησε την αποπομπή Πέρετζ, χαρακτηρίζοντας «αστοιχείωτες» τις απόψεις του.

Λίγο μετά την τηλεοπτική μετάδοση της συνέντευξης, στο τέλος του ιουδαϊκού Σαββάτου, ο Νετανιάχου συνομίλησε με τον υπουργό του ζητώντας «διευκρινίσεις».

«Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι απαράδεκτες για μένα και δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με ανακοίνωσή του.

Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα».

Στη συνέντευξή του στο Channel 12, ο υπουργός Παιδείας περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που πασχίζει να ισορροπήσει τον σεβασμό στους άλλους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, με τα καθήκοντά του ως θρησκευτικός ηγέτης.

Πηγη: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Γκεουλας

Όλοι εσείς οι ετερόφυλοι, ποια στιγμή ακριβώς αποφασίσατε τι σας αρέσει;

Αναδιωτης

Στη Ρωσία "δουλεύει" πάντως αυτή η θεραπεία πολλοί άλλαξαν προσανατολισμό

Γιάννης

Ποτέ η ομοφυλοφιλία δε θα γίνει ισόποσα αποδεκτή από την κοινωνία. Κανένας ειλικρινής άνθρωπος δεν θα απαντούσε θετικά αν τα παιδιά του θέλει να είναι ομοφυλόφιλοι. Όλοι το ξέρετε. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του, αλλά δεν μπορεί να γίνει κοινωνικό πρότυπο η σεξουαλική προτίμηση, γιατί μετά θα χαθεί η μπάλα....

@

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κοινωνικό πρότυπο, γιατί απλά ΔΕΝ είναι επιλογή. Μπορεί ένας ετερόφιλος να δείξει ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, αλλά ομοφυλόφιλος ΔΕΝ γίνεται. Η σεξουαλική και συναισθηματική έλξη προς το ίδιο ή το αντίθετο φύλο δεν είναι διακόπτης, για να το γυρίζεις την μία εβδομάδα στην μία πλευρά, και την άλλη εβδομάδα στην άλλη.

@

Όλοι συμφωνούμε με τους βολεμένους θολοκουλτουριάρηδες. Σεβασμός στη διαφορετικότητα : στο δικαίωμα του Ψυχοπαθή και εν γένει του Τρελού (αντίσταση στη ψυχοθεραπεία), στο δικαίωμα της Ανορεξίας, στο δικαίωμα της Παχυσαρκίας, στο δικαίωμα της αυτοκτονίας, στο δικαίωμα των αιρέσεων, στο δικαίωμα άρνησης στην ασφάλεια υγείας και συνταξιοδότησης ... κτλ. Όλα τα δικαιώματα αυτά δεν βλάπτουν τρίτους, ή μήπως έμμεσα βλάπτουν !!!

@

Η ουσία είναι ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Να αγαπάς όποιον ενήλικα θέλεις, χωρίς να χρειάζεται να πάρεις την έγκριση από κάθε πικραμένο με κόμπλεξ μίσους και κατωτερότητας

Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα

Ο μύθος καταρρέει. Άδωνις Γεωργιάδης 2002

Τον αποδοκίμασε μέχρι και ο Νετανιάχου.

Αυτό αρκεί.

Νικ.

Πιο εύκολα μπορεί να βρεθεί θεραπεία για την ομοφυλοφιλία παρά για την ηλιθιότητα. Το είπε άλλωστε και ένας άλλος διάσημος Εβραίος " Το σύμπαν κάπου έχει τέλος, η ανθρώπινη ηλιθιότητα όχι." -Αλβέρτος Άινσταϊν-

97% 🤡

Αυτά είναι για σοβαρές φασιστικές χώρες . Σκασμός οι τρόφιμοι του Hot Spot του πλανήτη . Δεν σας παίρνει

Νώντας

Πώς τους θεραπεύουν?? Τους βάζουν μπάλωμα στις τρύπες?? ( τις τρύπες τού μυαλού εννοώ!)

Η μη αποδοχή του άλλου,του διαφορετικού, είναι η αρχή του φασισμού.

Ξεκινάει από αστεία και γελάκια. Συνεχίζεται με πολιτικές οργανώσεις. Καταλήγει σε εκτοπισμούς και εξοντώσεις. Μη αποδοχή του άλλου όπως είναι : αξιακά, ηθικά, ιδεολογικά,πολιτικά, φιλοσοφικά, θρησκευτικά, σεξουαλικά. Μη αποδοχή της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του. Μάστιγα της εποχής μας. Αν έχει κάτι να προσφέρει ακόμα στην ανθρωπότητα η κλυδωνιζόμενη Ευρώπη,είναι η διάσωση της αποδοχής της ετερότητας. Τα σημάδια και στην ήπειρό μας είναι ανησυχητικά. Χωρίς ετερότητα δεν υπάρχει δημοκρατία και καταργείται η ΣΥΝύπαρξη στην κοινωνία. Οι φασισμοί κάθε είδους στοχεύουν στην εξαφάνιση των διαφορετικών ταυτοτήτων.

Ε τότε

Να μάθεις να αποδέχεσαι την θρησκευτική , ιδεολογική ετερότητα και να Μην ζητάς διώξεις όσων διαφωνούν μαζί σου

Βασίλης

...στο παρακάτω σχόλιο μου μπορείς να απαντήσεις; ...και άφησε την δικτυακή "κλάψα"... και την κεκαλυμμένη προπαγάνδα... δεν πείθεις

εσύ

παρεξήγησες! Τους αποδέχονται και σαν ένδειξη φιλίας και καλής θέλησης θα τους θεραπεύσουν και απο τις ασθένειες τους.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΠΑΤΣΟΚΟΙ-ΝΔ.......ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ

Η μη αποδοχή του άλλου,του διαφορετικού, είναι η αρχή του φασισμού. ......Σκεφθείτε τώρα μια τέτοια δήλωση να είχε κάνει ένας «δεξιός» Ευρωπαίος αξιωματούχος. Οι διαδηλώσεις θα έπεφταν σαν καταιγίδα στην Ευρώπη και ο αποκλεισμός του από την πολιτική ζωή θα ήταν βέβαιος. Ο Πέρετζ είχε πρόσφατα επίσης δηλώσει πως, θεωρεί ότι «οι γάμοι μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμούν με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα»! Τελικά πολύ «δημοκρατικό» είναι το κράτος του Ισραήλ. Γι αυτό άραγε όλοι οι Έλληνες ηγέτες το επισκέπτονται και φορούν το κιπά;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

harry-meghan-arthro

H βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος εξέτασαν σοβάρα το ενδεχόμενο να υποβιβάσουν Χάρι και Μέγκαν σε κόμη και κόμισσα αντίστοιχα - «Δεν ιδρώνει το αυτί» του Χάρι: Έφυγε για τον Καναδά για να συναντήσει την σύζυγο και το παιδί τους

china-virus-arthro

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ την Τετάρτη - Τέταρτο θύμα ένας 89χρονος στην πόλη Βουχάν - Με πνευμονία τουλάχιστον 15 στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών στην Κίνα - Κρούσματα σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη - Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο