Γερμανία: Δύο ακόμα συλλήψεις σε σχέση με την δολοφονία του πολιτικού στο Κάσελ

Γερμανία: Δύο ακόμα συλλήψεις σε σχέση με την δολοφονία του πολιτικού στο Κάσελ

Για το έγκλημα έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του ένας Γερμανός νεοναζί

lybke_germany
Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε άλλους δύο υπόπτους σε σχέση με την δολοφονία στις αρχές του μήνα ενός πολιτικού του συντηρητικού κόμματος της Άγγελα Μέρκελ που είχε ταχθεί υπέρ της μετανάστευσης, για την οποία ομολόγησε την ενοχή του ένας Γερμανός νεοναζί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία του Der Spiegel ότι ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν ήταν αυτός που είχε πουλήσει το όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε ο βασικός ύποπτος Στέφαν Ερνστ για τη δολοφονία του Βάλτερ Λούμπκε, του επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κάσελ, στην Έσση, και στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ. Αυτός βρέθηκε στις 2 Ιουνίου νεκρός από σφαίρα που είχε δεχθεί στο κεφάλι έξω από το σπίτι του στο Κάσελ.

Νωρίτερα αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένας ύποπτος είναι αυτός που φέρεται ότι πούλησε το όπλο του φόνου και ότι ο άλλος είναι αυτός που πιστεύεται ότι μεσολάβησε.

"Έγιναν δύο συλλήψεις", περιορίστηκε να δηλώσει η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, σημειώνοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με τους ιστοτόπους Spiegel Online και Bild.de, οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έρευνες της αστυνομίας.

Χθες Τετάρτη έπειτα από σύνοδο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι ο Στέφαν Ερνστ ομολόγησε το έγκλημα.

Κλείσιμο
Ο 45χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 65χρονου πολιτικού είχε σχέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις, αλλά είχε βγει εδώ και χρόνια από τα "ραντάρ" των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ζέεχοφερ σημείωσε επίσης χθες πως η έρευνα γι' αυτή την "πολιτική δολοφονία" δεν έχει τελειώσει και αφορά την αναζήτηση ενδεχόμενων συνεργών, παρόλο που ο ύποπτος ισχυρίζεται πως δεν είχε και δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν επιπλέον μέσα στη μάχη εναντίον της άκρας δεξιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης