Βρετανία: Μετά την ψηφοφορία για το Brexit η Μέι θα ανακοινώσει πότε θα παραιτηθεί

theresa-may-brexit

Θα το κάνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποχώρηση από την ΕΕ και άσχετα από το αποτέλεσμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου, άσχετα από το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι.

Η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922 συναντήθηκε με την Τερέζα Μέι, στην οποία τα μέλη της επανέλαβαν το αίτημά τους να θέσει την ακριβή χρονική στιγμή της παραίτησής της. Ο Γκρέιαμ Μπράντι χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό «ειλικρινείς» και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση μεταξύ τους μετά την ανάγνωση του νομοσχεδίου, κατά την οποία θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος.

«Η πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την αποχώρηση από την ΕΕ και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου και στην έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Μετά από αυτό συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος» είπε.

000_1LK2LS

000_1LK0SN

Νέα φάση αβεβαιότητας για το Brexit, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε τροπολογία που υποχρεώνει τον Τζόνσον να καταθέσει ολόκληρη τη νομοθεσία για την αποχώρηση, προτού θέσει προς έγκριση τη συμφωνία που πέτυχε με την Ε.Ε.

sa

Ο Ισπανός πρωθυπουργός απέρριψε, υπό τις συνθήκες βίας που επικρατούν, το αίτημα του ηγέτη της Καταλονίας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι  - «Δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία, επειδή δεν είναι νόμιμη» συμπλήρωσε ο Σάντσεθ - «Θα πάμε όσο μακριά θέλει ο λαός της Καταλονίας να πάμε», ανέφερε ο Καταλανός ηγέτης

erdogan_ar

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε στην πρόθεση κρατών μελών της ΕΕ να επιβάλουν εμπάργκο στη διάθεση όπλων, με αφορμή την «Πηγή Ειρήνης» -   «Έχουν πέσει οι μάσκες και είδαμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές» πρόσθεσε και επανέλαβε «αν δεν συμβούν αυτά που έχουμε ζητήσει, τότε μετά το τέλος των 120 ωρών, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους τρομοκράτες»