Ιταλία: Νέο αρχηγό εκλέγει το Δημοκρατικό Κόμμα

Ιταλία: Νέο αρχηγό εκλέγει το Δημοκρατικό Κόμμα

Τρεις οι υποψήφιοι

italy
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ετοιμάζεται, την ερχόμενη Κυριακή, να εκλέξει τον νέο αρχηγό του, με ανοικτή διαδικασία στην οποία θα πάρουν μέρος όλα τα μέλη του κινήματος.

Υποψήφιοι θα είναι ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέττι, (ο οποίος θεωρείται φαβορί), ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μαουρίτσιο Μαρτίνα και ο Ρομπέρτο Τζακέττι, εκπρόσωπος της μεταρρυθμιστικής, φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος.

Οι σχολιαστές θεωρούν ότι ο Τζινγκαρέττι, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα εργαστεί για την επαναπροσέγγιση των Δημοκρατικών με τον χώρο της παραδοσιακής αριστεράς και με στόχο την επίτευξη εκλογικής συμμαχίας. Ότι θα ξεπεραστεί, δηλαδή, η υπερσυγκεντρωτική διαχείριση που είχε επιβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι.

Πολλοί διερωτώνται, βέβαια, αν ο Ρέντσι (που έχει εκλεγεί γερουσιαστής) θα παρακολουθήσει την όλη διαδικασία ως απλός θεατής, ή αν την τελευταία στιγμή -με δηλώσεις του- θα προσπαθήσει να επηρεάσει την όλη διαδικασία.

Σήμερα, οι τρεις υποψήφιοι για την γραμματεία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την μια και μοναδική τηλεοπτική αντιπαράθεση που έχει προγραμματιστεί μέχρι την Κυριακή. Όπως έχουν δηλώσει, στην ανοικτή διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού, σε τρεις ημέρες, αναμένουν να πάρουν μέρος τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πολίτες.

Αυτό που θα πρέπει να εξακριβωθεί, τέλος (αν πράγματι υπερισχύσει ο Τσινγκαρέττι), είναι αν οι Δημοκρατικοί πρόκειται να ξεκινήσουν και μια νέα φάση «εποικοδομητικού διαλόγου» με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης