Ο πρίγκιπας Φίλιππος ρίχνει την ευθύνη στον... ήλιο για το τροχαίο που προκάλεσε

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ρίχνει την ευθύνη στον... ήλιο για το τροχαίο που προκάλεσε

Έπειτα από τέσσερις ημέρες σιωπής ο 97χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ απέστειλε επιστολή συγγνώμης στη 45χρονη γυναίκα, θύμα του τροχαίου, στο οποίο ενεπλάκη ο δούκας του Εδιμβούργου

prince_fillip_main1
Συνηθισμένος να οδηγεί το μαύρο Land Rover στη συννεφιασμένη βρετανική ύπαιθρο, στο Σάντριγχαμ, ο δούκας του Εδιμβούργου έπεσε επάνω σε αυτοκίνητο μάρκας KIA, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση στις 17 Ιανουαρίου, μία ημέρα που ήταν ηλιόλουστη και ο δυνατός ήλιος δεν του επέτρεπε να έχει καλή ορατότητα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο 97χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που παρά την προχωρημένη ηλικία του, επιμένει να οδηγεί ο ίδιος το πολυτελές τζιπ του και μάλιστα, χωρίς να τον συνοδεύουν οι άνδρες της ασφάλειάς του, αλλά και χωρίς να φορά τη ζώνη  ασφαλείας. Μετά από τέσσερις ημέρες σιωπής αφότου ο βασιλικός σύζυγος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, όταν το όχημα που  οδηγούσε ο ίδιος ξέφυγε της πορείας του και έπεσε επάνω σε όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, κοντά στη βασιλική
κατοικία στο Σάντριγχαμ, ο πρίγκιπας Φίλιππος απέστειλε επιστολή συγγνώμης στην συνοδηγό του άλλου οχήματος, η οποία  από την πρόσκρουση έσπασε τον καρπό της ενώ το τζιπ του πρίγκιπα αναποδογύρισε, χωρίς ο ίδιος να πάθει το παραμικρό.

rangerover
Το Range Rover του πρίγκιπα Φίλιππου «τουμπαρισμένο»


Κλείσιμο
Οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαινε η η 45χρονη Έμα Φεργουέδερ ήταν η 28χρονη κόρη της Κάρεν, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στα γόνατα ενώ στο πίσω κάθισμα βρισκόταν ένα αγοράκι 9 μηνών, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Στην επιστολή που απέστειλε στην Έμα Φεργουέδερ ο δούκας του Εδιμβούργου γράφει πως λυπάται πολύ για το ατύχημα και παραδέχεται ότι το λάθος είναι δικό του αλλά εξηγεί πως, αν και γνωρίζει καλά την κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο, ο ήλιος που έπεφτε χαμηλά εκείνο το απόγευμα δεν του επέτρεπε να έχει καλή ορατότητα.

«Ήμουν αρκετά ταραγμένος μετά το ατύχημα αλλά αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση που κανένας από εσάς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο πρίγκιπας Φίλιππος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην 45χρονη. Η ίδια, δήλωσε ικανοποιημένη με την επιστολή του βασιλικού συζύγου, που μάλιστα την υπογράφει απλά ως «Φίλιππος», παραλείποντας τους τίτλους ευγενείας του.

Δύο ημέρες μετά το τροχαίο ο πρίγκιπας Φίλιππος προκάλεσε την οργή των Βρετανών, όταν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του που τον έδειχναν να οδηγεί το νέο Land Rover, που του αγόρασε το παλάτι, χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας. Η αστυνομία της περιοχής διερευνά το περιστατικό και αναμένεται να αποφασίσει αν ο βασιλικός σύζυγος έχει διαπράξει αδίκημα ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές στη Βρετανία που καλούν τον 97χρονο πρίγκιπα να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης.


Βρετανία: Τροχαίο ατύχημα για τον... 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης