Πρέσβης Ονδούρας: Στο Μέξικο Σίτι μέχρι την Παρασκευή το «καραβάνι των μεταναστών»

Πρέσβης Ονδούρας: Στο Μέξικο Σίτι μέχρι την Παρασκευή το «καραβάνι των μεταναστών»

Αμήχανη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα - Πάνω από 1.700 άτομα έχουν ζητήσει άσυλο, δήλωσε η κυβέρνηση του Μεξικού - Επιτροπή... υποδοχής με στρατό ετοιμάζει ο Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ

migrants
Το «καραβάνι των μεταναστών» μπορεί να έχει φτάσει στο Μέξικο Σίτι μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε αξιωματούχος της διπλωματικής αποστολής της Ονδούρας στο Μεξικό, ενώ η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις στην αμερικανική ήπειρο.

Με αίτημα «για μία καλύτερη ζωή», χιλιάδες άνθρωποι, οικογένειες ολόκληρες, από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, ξεκίνησαν ένα μακρύ ταξίδι πεζοί, προς τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πορεία τους, σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβευτή της Ονδούρας στο Μεξικό, συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, ενώ στο καραβάνι προστίθενται συνεχώς νέα γκρουπ ατόμων που προσδοκούν να ξεφύγουν από την απόλυτη ανέχεια και τη στέρηση ελπίδας που τους έχει καταδικάσει η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και η επιρροή των ΗΠΑ στις χώρες τους.

The Heat: "Migrant caravan" continues long journey across Mexico Pt1


Κλείσιμο
Το καραβάνι των μεταναστών ξεκίνησε από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα, πέρασε δια πυρός και σιδήρου, αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στα σύνορα του Μεξικού και συνεχίζει την πορεία του με αποφασιστικότητα και ενώ έχει προσελκύσει πάνω του το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η εκτίμηση του πρεσβευτή της Ονδούρας είναι σημαντική, καθώς αν επιβεβαιωθεί και το ανθρώπινο «κύμα» φτάσει την Παρασκευή στο Μέξικο Σίτι, οι μετανάστες θα έχουν καλύψει πάνω από τη μισή απόσταση προς τα αμερικανικά σύνορα.

Εκεί, στα σύνορα των ΗΠΑ, θα τους περιμένουν σχεδόν χίλιοι Αμερικανοί στρατιώτες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει σαφή εντολή στο υπουργείο Άμυνας να μην επιτραπεί η είσοδος των μεταναστών στην αμερικανική επικράτεια,

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στο Μεξικό, πάνω από 1.700 άνθρωποι έχουν ήδη αιτηθεί άσυλο στην μεξικανική κυβέρνηση, ενώ ένας αριθμός επέστρεψε στις πατρίδες τους. Οι ανταποκρίσεις, ωστόσο, των μεγάλων Δικτύων Ενημέρωσης και οι εικόνες που μεταδίδουν οι απεσταλμένοι, διαψεύδουν τους Μεξικανούς, καθώς ο όγκος του καραβανιού αυξάνεται, ενώ συνεχίζεται η πορεία προς τα αμερικανικά σύνορα. Την ίδια στιγμή, ένα δεύτερο καραβάνι έχει ξεκινήσει την πορεία του από τη Νικαράγουα, με στόχο να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι, αρχικά προς το Μεξικό και στη συνέχεια προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο πρεσβευτής της Ονδούρας στο Μεξικό δήλωσε ότι βάσει των υπολογισμών της κυβέρνησής του, στο Μέξικο Σίτι θα φτάσουν πάνω από 3.500 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την Ονδούρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης