Η μεγάλη πορεία 7.000 μεταναστών προς τις ΗΠΑ: Το καραβάνι της απόγνωσης και του φόβου

Η μεγάλη πορεία 7.000 μεταναστών προς τις ΗΠΑ: Το καραβάνι της απόγνωσης και του φόβου

Μικρά παιδιά, έγκυες και άτομα με ειδικές ανάγκες περπατούν νυχθημερόν αφυδατωμένοι και πεινασμένοι  προς τα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, όπου ο Τραμπ ετοιμάζεται να στήσει μπλόκο 

caravan-huixtla
Στα πρόσωπά τους είναι ζωγραφισμένη η απόγνωση και ο φόβος.

Επί τέσσερις ημέρες, πάνω από επτά χιλιάδες μετανάστες ταξιδεύουν βόρεια προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο κι ένα καλύτερο αύριο. 

Την ίδια ώρα ο Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στις ΗΠΑ, ώστε να μην τους επιτραπεί να ζητήσουν άσυλο,όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας.  
caravan-huixtla-mexico-04-abc-jc-181024_hpEmbed_3x2_992

«Ήδη χιλιάδες μετανάστες ξεκίνησαν από την Ονδούρα και βρίσκονται στο νότιο Μεξικό κινούμενοι προς βορρά», έγραψε χθες η εφημερίδα Washington Post.«Ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα, προκειμένου το «καραβάνι» να μην μπορέσει να τα περάσει, εξήγησε η Ποστ, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε.

Στο μεταξύ, οι εικόνες με τους μετανάστες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου συγκλονίζουν: στο καραβάνι μεταναστών υπάρχουν μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με ειδικές ανάγκες που περπατούν όλη την ημέρα.Κοιμούνται στο έδαφος, είναι αφυδατωμένοι, πεινασμένοι και σταματούν όπου μπορούν για να ανακουφιστούν.Υπάρχουν κάποιοι που δεν αντέχουν και καταρρέουν στο έδαφος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC , δημοσιογράφος του οποίου έχει γίνει η σκιά των ταλαιπωρημένων μεταναστών,«τουλάχιστον στη φτωχή πόλη Huixtla υπήρξαν λίγες φορητές τουαλέτες. Συνολικά δέκα για να εξυπηρετήσουν πάω από επτά χιλιάδες μετανάστες».
Η μεγάλη πορεία 7.000 μεταναστών προς τις ΗΠΑ: Το καραβάνι της απόγνωσης και του φόβου
Κλείσιμο

Η δυσωδία είναι τόσο έντονη που οι άνθρωποι που περιμένουν στην ουρά, καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μαντηλάκια, με το πουκάμισό τους ή ακόμα και με το χαρτί υγείας που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν.

caravan-huixtla-mexico-02-abc-jc-181024_hpEmbed_3x2_992


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης