Πενς: Η Βενεζουέλα πίσω από το καραβάνι των μεταναστών

Πενς: Η Βενεζουέλα πίσω από το καραβάνι των μεταναστών

Το «καραβάνι» στάλθηκε «προς τον Βορρά για να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία», συνέχισε ο Πενς

567567
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποστήριξε την Τρίτη ότι οργανώσεις «της αριστεράς» της Ονδούρας, οι οποίες χρηματοδοτούνται «από τη Βενεζουέλα», βρίσκονται πίσω από το καραβάνι περίπου 7.000 μεταναστών από κράτη της κεντρικής Αμερικής το οποίο κινείται προς τις ΗΠΑ.

Ο Πενς τόνισε πως κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον δεξιό πρόεδρο της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως το καραβάνι των μεταναστών «οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς στην Ονδούρα, με χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα».

Το «καραβάνι» στάλθηκε «προς τον Βορρά για να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία», συνέχισε ο Πενς, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα The Washington Post στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αργότερα, στο πλάι του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Πενς είπε ακόμη ότι το «καραβάνι» αυτό «οργανώθηκε από διακινητές ανθρώπων που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή, από επικίνδυνα μέλη μιας συμμορίας».

Ο Τραμπ υποστηρίζει εδώ και μέρες ότι στο «καραβάνι» συγκαταλέγονται μέλη της βίαιης συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13). Ακόμη, τις τελευταίες μέρες κατήγγειλε πως ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται άνθρωποι από «τη Μέση Ανατολή», αφήνοντας να πλανάται — χωρίς να δίνει διευκρινίσεις — η απειλή της τρομοκρατίας.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal και η αμερικανική συντηρητική οργάνωση Heritage Foundation έχουν τονίσει ότι ο Μπαρτόλο Φουέντες, πολιτικός που είχε παλαιότερα εκλεγεί στο κοινοβούλιο της Ονδούρας, συνδέεται με το καραβάνι.

Κλείσιμο
Ο Φουέντες, στέλεχος του αριστερού κόμματος Ελευθερία και Επανίδρυση, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την περασμένη εβδομάδα τον λόγο για τον οποίο είχε ενθαρρύνει τους μετανάστες να μετακινηθούν μαζί.

Καθώς εκατοντάδες άνθρωποι φεύγουν κάθε μέρα για τις ΗΠΑ, «τους συμβούλεψα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να φύγουν μαζί, γιατί έτσι είναι λιγότερο επικίνδυνο», είπε.

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει εξάλλου μερίδα των Δημοκρατικών πως βρίσκεται πίσω από το καραβάνι, κάτι για το οποίο ερωτήθηκε ο Πενς, αλλά προτίμησε να χαμογελάσει κι απέφυγε να απαντήσει την Τρίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης