Δύο ελληνικά μπαρ στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο για το 2018

Δύο ελληνικά μπαρ στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο για το 2018

Στην έβδομη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο τερμάτισε το αθηναϊκό «The Clumsies» και στην 22η το «Baba Au Rum»

dandelyan-bar-co
Τα καλύτερα μπαρ για το 2018 ανακοινώθηκαν με ελληνική εκπροσώπηση στην έβδομη και στην 22η θέση. Πρόκειται αντιστοίχως για το «The Clumsies», το οποίο τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε διεθνείς διακρίσεις και το «Baba Au Rum».

Clumsies





Baba Au Rum
baba
Κλείσιμο


Σε διεθνές επίπεδο, το Λονδίνο να αναδείχθηκε η νικήτρια πόλη, καθώς τρία από τα μπαρ που βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα, εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το καλύτερο μπαρ στον κόσμο αναδείχτηκε το «Dandelyan» το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο και είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας το 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τεράστια επιτυχία του μπαρ, στα τέταρτα γενέθλια του, την 1 Οκτωβρίου, ο ιδιοκτήτης του ανακοίνωσε πως το μπαρ θα γκρεμιστεί και θα ξαναχτιστεί από την αρχή. Όπως σχολίασε ο ίδιος: «Βγάζει νόημα να το διαλύσουμε, να ξεκινήσουμε από την αρχή και να μεγαλώσουμε ξανά σαν κάτι πιο φωτεινό, πιο λαμπερό και πιο ταιριαστό από αυτό που είμαστε τώρα».


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το επίσης λονδρέζικο «American Bar», το οποίο είχε αναδειχθεί πρώτο για τη χρονιά 2017.


Τρίτο τερμάτισε το επιβλητικό «Manhattan» της Σιγκαπούρης, το οποίο αναδείχθηκε το καλύτερο μπαρ της Ασίας.


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεουορκέζικο «The NoMad», το οποίο κέρδισε την πρωτιά για το καλύτερο μπαρ στη Βόρεια Αμερική.


Πέμπτο στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο βρίσκεται το «Connaught Bar» του Λονδίνου, το οποίο προσφέρει στους πελάτες του μια πιο κλασική αίσθηση μπαρ.


Μεγάλη νικήτρια στις πόλεις είναι χωρίς αμφιβολία το Λονδίνο, καθώς 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα. ενώ τα καλύτερα μπαρ στην Ευρώπη συμπληρώνουν δύο ισπανικά μπαρ και τρία γαλλικά, που βρίσκονται στο Παρίσι.

Όσον αφορά την Αμερική, 10 μπαρ βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ την αμερικανική λίστα συμπληρώνουν μπαρ του Πουέρτο Ρίκο, του Μεξικό, της Αργεντινής και του Περού.

Όσο για την Ασία, δεν υπάρχει ανταγωνισμός καθώς η Σιγκαπούρη έχει την αναμφισβήτητη πρωτιά με πέντε μπαρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης